Justnews.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi, 26 martie, să admită în principiu recursul declarat de omul de afaceri Adrian Porumboiu în disputa judiciară pe care o are de aproape doi ani cu ziaristul Dan Scarlat.

  • Detalii soluţie: Admite, în principiu, recursul declarat de reclamantul Porumboiu Adrian împotriva deciziei civile nr. 202 din 22 aprilie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Iaşi – Secţia civilă. Fixează termen la 25 iunie 2020, complet C5 NCPC, cu citarea părţilor, în şedinţă publică, în vederea soluţionării recursului.

Recursul a fost declarat împotriva deciziei pronunţate de Curtea de Apel Iaşi, care prevedea, pe scurt, că:

  • Respinge, ca fiind neîntemeiat, apelul promovat de PORUMBOIU ADRIAN împotriva sentinţei civile nr. 1412/2018 din data de 02.10.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia I civilă, pe care o păstrează. Definitivă. Pronunţată astăzi, 22.04.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 din C.proc.civ..

Procesul dintre celebrul om de afaceri și fost arbitru internațional Adrian Porumboiu și jurnalistul ieșean Dan Scarlat a început în 2018, după ce acesta din urmă a început să publice o serie de materiale jurnalistice pe care Adrian Porumboiu le-a considerat că sunt defăimătoare:  LOVITURA! Creante garantate de 172 milioane lei au fost cumparate de la rusi de “omul lui ADRIAN PORUMBOIU”, Insolventa COMCEREAL Vaslui se amana… din nou; oficial, Adrian PORUMBOIU este actionar… cu actiuni sub sechestru!,A intrat in insolventa MOPAN-ul lui ADRIAN PORUMBOIU, A inceput razboiul PORUMBOIU versus PLAHOTNIUC, precizează  publicația topiasi.to https://www.topiasi.ro/homepage/eveniment/15739-jurnalist-iesean-dat-in-judecata-de-magnatul-adrian-porumboiu.html?tmpl=component&type=raw

Articolele de presă incriminate  au apărut pe portalul de știri economice pe care îl deține Dan Scarlat – supervizor.ro.

 

Alte articole