O nouă etapă în războiul din instanțe dus de omul de afaceri Adrian Porumboiu cu ziaristul Dan Scarlat

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi, 26 martie, să admită în principiu recursul declarat de omul de afaceri Adrian Porumboiu în disputa judiciară pe care o are de aproape doi ani cu ziaristul Dan Scarlat.

  • Detalii soluţie: Admite, în principiu, recursul declarat de reclamantul Porumboiu Adrian împotriva deciziei civile nr. 202 din 22 aprilie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Iaşi – Secţia civilă. Fixează termen la 25 iunie 2020, complet C5 NCPC, cu citarea părţilor, în şedinţă publică, în vederea soluţionării recursului.

Recursul a fost declarat împotriva deciziei pronunţate de Curtea de Apel Iaşi, care prevedea, pe scurt, că:

  • Respinge, ca fiind neîntemeiat, apelul promovat de PORUMBOIU ADRIAN împotriva sentinţei civile nr. 1412/2018 din data de 02.10.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia I civilă, pe care o păstrează. Definitivă. Pronunţată astăzi, 22.04.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 din C.proc.civ..

Procesul dintre celebrul om de afaceri și fost arbitru internațional Adrian Porumboiu și jurnalistul ieșean Dan Scarlat a început în 2018, după ce acesta din urmă a început să publice o serie de materiale jurnalistice pe care Adrian Porumboiu le-a considerat că sunt defăimătoare:  LOVITURA! Creante garantate de 172 milioane lei au fost cumparate de la rusi de “omul lui ADRIAN PORUMBOIU”, Insolventa COMCEREAL Vaslui se amana… din nou; oficial, Adrian PORUMBOIU este actionar… cu actiuni sub sechestru!,A intrat in insolventa MOPAN-ul lui ADRIAN PORUMBOIU, A inceput razboiul PORUMBOIU versus PLAHOTNIUC, precizează  publicația topiasi.to https://www.topiasi.ro/homepage/eveniment/15739-jurnalist-iesean-dat-in-judecata-de-magnatul-adrian-porumboiu.html?tmpl=component&type=raw

Articolele de presă incriminate  au apărut pe portalul de știri economice pe care îl deține Dan Scarlat – supervizor.ro.

 

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie