Justnews.ro

Bercea Vasile este un infractor român, specializat în furturi și care în prezent ispășește o condamnare cu închisoarea în Penitenciarul Bucureşti-Rahova. În urmă cu aproape 9 ani,  Bercea Vasile, împreună cu alți 6 români –  Dumitrescu Mihăiță Răzvan, Bălău Ionuț, Ionel Niculau Marian, Karacsony Ianos Valentin, Butică Dumitrel și Niculău Bogdan Lucian, –  au dat cel puțin 25 de spargeri  în diverse locații din Italia, de la Abruzzo la Toscana, de la Umbria  la Lazio. Banda celor 7 a provocat pagube de circa 800 de mii de euro, iar printre bunurile furate se numărau haine, echipamente informatice, articole cosmetice.

Hoții români fost reținuți cu prilejul unei spargeri la un magazin de haine de designer din Pratola Peligna, dar ulterior au fost puși în libertate. S-au sustras însă ulterior audierilor programate în fața judecătorilor de la Tribunalul din L’AQUILA, iar autoritățile judiciare italiene au cerut sprijinul responsabililor români.  Bercea Vasile s-a ascuns în România, dar avea alte dosare care au ajuns la final, așa că pănă la urmă a fost prins și a ajuns să fie închis la Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

Comisii rogatorii internaționale de peste 3 ani și jumătate

În iulie 2017 a început primul proces pentru comisie rogatorie internațională,  au urmat termene peste termene, au fost realizate numeroase audieri prin videoconferință, pentru  ca într-un final Curtea de Apel București să decidă declinarea competenţei de soluţionare a cauzei având ca obiect comisie rogatorie internaţională (videoconferinţă), privindu-l pe inculpatul BERCEA VASILE, în favoarea Curţii de Apel Iaşi.  Judecătorii de la Curtea de Apel Iași au decis miercuri, 27 ianuarie, o nouă amânare în acest caz, pentru 8 martie 2021.

Alte articole