O judecătoare din Drăgășani a încasat a doua sancțiune, în mai puțin de un an

Exclusivitate

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis miercuri, 20 ianuarie, să admită acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Liciu Ioana Hermina – judecător în cadrul Judecătoriei Drăgășani. Astfel, în baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, doamnei Liciu Ioana Hermina – judecător în cadrul Judecătoriei Drăgășani îi este aplicată sancţiunea disciplinară constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pentru o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ.   Abaterea invocată vizează “nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”. Magistratul sancționat are dreptul să atace hotărârea cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Liciu Ioana Hermina, care a fost în trecut președinte al Judecătoriei Drăgășani, a mai fost sancționată, în 2020, de către Inspecția Judiciară cu tăierea indemnizatiei de încadrare lunare brute cu 20% pentru o perioadă de 6 luni. Ea a fost găsită vinovată, alături de o altă judecătoare, Predescu Daniela, tot de la Judecătoria Drăgășani, de încălcarea articolului art. 99 lit. r) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor si procurorilor, respectiv de “neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege”.

Cele două judecătoare au atacat hotărârea Secției pentru judecători în materie disciplinară la Înalta Curte de Casație și Justiție care, în data de 18 ianuarie 2021, a pronunțat următoarea soluție:

  • Detalii soluţie: Minuta deciziei civile nr.1. Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de recurentele Predescu Daniela şi Liciu Ioana Hermina împotriva Hotărârii nr.8J din 1 iulie 2020, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 2/J/2020. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 ianuarie 2021.
spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie