O fostă șefă din Primăria Oradea, găsită vinovată de conflict de interese în materie administrativă

Exclusivitate

După 3 ani de procese, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că  fosta șefă din cadrul Direcției Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea, Benyovszki Tunde Ilona, este vinovată de conflict de interese în materia administrativă.

Detalii soluţieRespinge recursul declarat de reclamanta Benyovszki Tunde Ilona împotriva sentinţei civile nr.160 din 23 noiembrie 2017, pronunţată de Curtea de Apel Oradea – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 9 septembrie 2020.

Curtea de Apel Oradea a decis, în noiembrie 2017, să respingă ca neîntemeiată acţiunea formulată reclamanta Benyovszki Tunde Ilona în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională de Integritate,  având ca obiect constatarea existenţei conflictului de interese.

În schimb, fosta șefă din cadrul Direcției Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea a reușit să demonstreze în instanță că diferența, în cuantum de 841.040,21 lei, între averea dobândită și veniturile realizate de către Benyovszki Tunde Ilona, în perioada exercitării funcției publice, nu a fost nejustificată, așa cum au spus angajații Agenției Naționale de Integritate.  În noiembrie 2019,  Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondată sesizarea formulată de Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Oradea împotriva persoanei cercetate Benyovszki Tunde Ilona, și a soțului acesteia Benyovschi Csaba, în contradictoriu cu Agenția Națională de Integritate, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice Bucureşti şi Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Instanta a constatat atunci că este justificată partea din averea persoanei cercetate Benyovschi Tunde Ilona și a soțului acesteia Benyovschi Csaba, pentru care Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Oradea a dispus trimiterea către instanță a cauzei spre soluţionare. Agenția Națională de Integritate a fost obligată  de instanță să plătească persoanei cercetate Benyovschi Tunde Ilona și soțului acesteia Benyovschi Csaba suma de 23.860 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată parțiale, reprezentând onorariile experților judiciari.

 

spot_img

Articole recente

Dealerii Ferrari și Aston Martin nu au convins judecătorii de la fond să anuleze HG 906/2022 privind exproprierile pentru metroul de Otopeni

Disputa dealerilor Ferrari și Aston Martin cu Statul Român, prin Ministerul Transporturilor, legată de anularea HG 906/2022 privind exproprierile pentru metroul spre Otopeni, a fost...

Mai multe articole din aceeași categorie