O avocată, condamnată definitiv pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat marți, 23 februarie, soluția definitivă în procesul în care avocata Aurora Cîrlan era judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (art.322 NCP).

  • Detalii soluţie: Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpata Cîrlan Aurora împotriva sentinţei penale nr. 34 din data de 04 noiembrie 2020 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, pronunţată în dosarul nr. 66/43/2020. Obligă apelanta inculpată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 februarie 2021.

Anterior, Curtea de Apel Targu Mureș a condamnat-o pe avocata Aurora Cîrlan la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, dar a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru o perioadă de 4 ani.  Instanța din Targu Mureș a mai decis, în noiembrie anul trecut, „să desființeze înscrisul falsificat”, respectiv contractul de asistenţă juridică nr. 390380/20.07.2009, încheiat între inculpată şi victimă şi care conţine adăugirea „de 900.000 euro”, și care era înscris în volumul I, la fila 93 din dosarul de urmărire penală nr. 450/76/P/2013 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Potrivit publicației Transilvaniapress.ro, Aurora Cîrlan a fost soția lui Ion Cîrlan, fost procuror la Parchetul Curții de Apel Brașov, în prezent decedat. După pronunțarea hotărârii Curții de Apel Targu Mureș, Aurora Cîrlan a declarat publicației menționate că „Justiția este oarbă sau cu ochelari! Voi declara apel și, raportat la cei care au greșit, mă voi ocupa personal! Deja am depus plângere la Secția specială împotriva domnilor Hondor și Varga (doi procurori care au investigat cazul care o vizează pe avocatul Aurora Cârlan, n.red.)” .

Faptele

Avocata Aurora Cîrlan a fost condamnată pentru că ar fi falsificat un contract de asistență juridică, prin care viza obținerea unei sume mai mari ca onorariu de succes, respectiv 63.000 euro, deși prin raportarea procentului de 7% la valoarea obiectului speței ar fi obținut doar 31.500 euro. Potrivit rolii.ro, persoana vătămată a fost căsătorită cu una din victimele decedate în atentatul terorist de la Madrid, din Gara Atocha din 11.03.2004.  În 2004,  soția supraviețuitoare a primit de la statul spaniol suma de 238.500 euro, iar în 2009 suma de 683.000 euro, reprezentând despăgubiri ca urmare a decesului soțului în atentatul menționat. Rudele de sînge ale victimei atentatului au dat-o însă în judecată mai tîrziu pe soția supraviețuitoare, încercând să obțină o parte din despăgubirile de 900.000 euro acordate de statul spaniol.

spot_img

Articole recente

Răsturnare de situație: Primăria Sectorului 5 pierde definitiv litigiul pentru recuperarea banilor plătiți la ediția (anulată) din 2020 a celui mai important târg imobiliar...

La sfârșitul anului 2019, Asociaţia CAMERA DE COMERT ȘI INDUSTRIE ROMANO-GERMANĂ DEUTSCH RUMANISCHE INDUSTRIE UND HANDELSKAMMER AHK a înaintat o ofertă Primăriei...

Mai multe articole din aceeași categorie