O angajată a serviciului secret al Ministerului de Interne, judecată pentru dezertare

Exclusivitate

Plutonierul Pescariu Adriana era în 2018 angajată în cadrul Direcţiei Generale de Protecţie Internă – Serviciul Zonal Suport Operativ Timişoara. În 28 decembrie 2018, ea a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, de către procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, pentru săvârşirea infracţiunii de „dezertare”, prevăzută de art. 414 alin.1 Cod penal.
Judecătorii militari au constatat cu acel prilej legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 10/P/2018 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunând începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata plt. Pescariu Adriana. Ea a contestat însă soluția instanței militare, ajungând până la judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care au dispus miercuri, 2 iunie, ca judecarea contestației în anulare să fie făcută de Curtea de Apel București.
În paralel, Tribunalul Militar Timișoara a început luna trecută judecata pe fond, următorul termen fiind stabilit pentru 22 iunie. Infracțiunea de dezertare este pedepsită prin Noul Cod Penal cu „închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă”.

 

foto: dgpi.ro

spot_img

Articole recente

Curtea de Apel București acceptă un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA, ce fusese respins de instanța de fond

În februarie anul acesta, procurori de la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției au înaintat Tribunalului Bucureşti acordul de recunoaştere...

Mai multe articole din aceeași categorie