Nu a reușit prin concurs la Banca Mondială, merge prin detașare la Parchetul European

Exclusivitate

Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută în ședința de marți, 8 decembrie, solicitarea Parchetului European de detaşare a domnului POTERAŞU ALIN – EDUARD, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) – Secția de Combatere a Infracțiunilor asimilate Infracțiunilor de Corupție – în funcţia de „Policy Officer”. Anterior, în urmă cu aproape un an, el a încercat, fără succes, să ocupe un post de Investigator GF-Internal Investigations în cadrul World Bank Group – the Integrity Vice Presidency.  Informațiile legate de acest post erau disponibile aici.  Cererea procurorului Poterașu a a fost dezbătută și aprobată prin Hotărîrea nr.88/28.01.2020, în cadrul ședinței din 28 ianuarie 2020 a Secției pentru procurori din cadrul CSM.

Procurorul Alin-Eduard Poterașu, care activează ca procuror din ianuarie 2015 (la Parchetul de pe lăngă Judecătoria Giurgiu) nu a fost la prima încercare de a lucra în cadrul unor instituții internaționale. El ceruse în data de 4 iunie 2019 CSM eliberarea din funcție, cu rezervarea postului, începând cu data de 1 iulie 2019 pînă la data de 14 iunie 2020, inclusiv. El argumenta atunci că la data de 7 mai 2019  primise din partea Eulex Kosovo o ofertă de angajare pe postul de Thematic Lead Monitor – Corruption Offences. Alin-Eduard Poterașu susținea în cererea sa că, în cazul în care accepta oferta, va urma să semneze un contract de muncă, cu posibilitatea reinnoirii. El urma să înceapă activitatea în cadrul Eulex Kosovo, la data de 3.07.2019.   În ședința secției de procurori din 28 iunie 2019,  CSM a decis să respingă, cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți, cererea procurorului Alin-Eduard Poterașu.

Tot în ședința de marți, 8 decembrie 2020, va fi discutată și solicitarea Parchetului European de detaşare a doamnei ECEDI – STOISAVLEVICI LAURA, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT). Potrivit Luju.ro, ea a a fost acuzată în ianuarie 2016 de Sorin Roșca Stănescu de abuz în serviciu. Fostul jurnalist și senator PNL  susținea  că magistratul ar fi încercat, abuziv, să împiedice liberarea sa condiționată cu ocazia soluționării de către Judecatoria Sectorului 4 a cererii de liberare conditionată si de către Tribunalul Ilfov a contestației DIICOT împotriva hotărârii primei instanțe, care admisese punerea sa în libertate.

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie