Noi dosare penale in rem, deschise de către procurorii bucureșteni pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor

Exclusivitate

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti au  înregistrat, la data de 30 martie, un dosar penal, având ca obiect sesizarea din oficiu a Secţiei 17 Poliţie, cu privire la faptul că, la data de 23.03.2020, în urma unui control efectuat la o adresă din Bucureşti, sector 5, organele de poliţie au constatat că o persoană de sex feminin nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea contaminării cu virusul COVID 19, părăsind adresa indicată autorităţilor, deşi cunoştea că trebuie să stea izolată. Femeia trebuia să stea în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, întrucât s-a întors din Marea Britanie la data de 19.03.2020. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin.1 C.pen., fiind începută urmărirea penală in rem.

Tot procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti au deschis un alt dosar penal, având ca obiect o sesizare din oficiu a Secţiei 17 Poliţie. Astfel, la data de 24.03.2020, în urma unui control efectuat la o adresă din Bucureşti, sector 5, organele de poliţie au constatat că o persoană de sex masculin, aflată în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, întrucât s-a întors din Marea Britanie la data de 16.03.2020, nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea şi combaterea contaminării cu virusul COVID 19. Persoana în cauză a părăsit adresa indicată autorităţilor, deşi cunoştea faptul că trebuie să stea izolată. Procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin.1 C.pen., fiind începută urmărirea penală in rem.

 

spot_img

Articole recente

De ce a fost condamnat, în primă instanță, un ilfovean, ce era recomandat de unii drept „un dentist ieftin, care lucrează bine”

În decembrie 2022, o femeie a aflat că în comuna ilfoveană Gruiu, sat Lipia, există "un dentist ieftin, care lucrează...

Mai multe articole din aceeași categorie