Nici a doua oară nu a fost cu noroc – judecătorii nu-i recunosc Partidului Pensionarilor Uniți schimbările operate la organele de conducere

Exclusivitate

Partidul Pensionarilor Uniți, – denumirea prescurtată (P.P.U.) – a fost înregistrat în vara anului 2022, conform dispoziţiilor sentinţei civile nr.26/DEC/P, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă, în dosarul nr.36050/3/2021, în şedinţa publică din data de 10.05.2022, definitivă prin neapelare, la data de 28.06.2022. Gheorghe Molea a fost primul președinte al formațiunii, însă acesta și-a dat demisia din funcție din cauza unor probleme de sănătate. În locul lui a fost ales, la data de 4 octombrie 2023, la Conferința Națională de la București a partidului, Pop Augustin Marius, doctor în sociologie. Urmare a acestui fapt, noua conducere a depus o cerere înregistrată pe rolul Tribunalului București, Secția a III-a Civilă, la data de 14.11.2023, în care petentul Partidul Pensionarilor Uniți a solicitat instanței să ia act de modificările survenite în componența organelor de conducere ale Partidului Pensionarilor Uniți, să ia act de schimbarea sediului partidului și să dispună înscrierea modificărilor în Registrul partidelor politice. Demersul a eșuat, atât instanța de fond cât și cea de apel respingând cererea. Despre acest lucru, Justnews a relatat aici.

Conducerea Partidului Pensionarilor Uniți nu a renunțat, așa că, la data de 30 aprilie 2024, a reluat demersul, depunând o cerere de modificare, înregistrată pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a III -a Civilă. În cerere se solicita instanței ca prin hotărârea ce se va pronunța să se ia act de modificările survenite în componența organelor de conducere ale Partidului Pensionarilor Uniți şi de schimbarea sediului partidului, precum şi să se dispună înscrierea modificărilor în Registrul de Partide Politice. În 27 iunie 2024, Tribunalul București a respins cererea ce neîntemeiată. In motivarea consemnată de rejust.ro, judecătorul a amintit că potrivit hotărârii adunării generale din 18.04.2024 s-a decis alegerea noilor organe de conducere ale PPU, adică Consiliul Naţional şi Biroul Executiv Naţional, precum şi schimbarea sediului partidului. Referitor la schimbarea sediului, tribunalul constată că potrivit art. 4 alin. 2 din Statutul partidului, această măsură poate fi efectuată doar prin hotărârea Biroului Executiv Naţional. Aşadar, adunarea generală a partidului nu are în atribuţii o astfel de decizie, motiv pentru care tribunalul constată că sub acest aspect hotărârea Adunării Generale a PPI este nestatutară, astfel că nu se poate dispune înregistrarea acestei modificări în registrul special. Pe de altă parte, potrivit art. 24 pct. 2 şi 3 din Statutul PPU, Consiliul Naţional este format din preşedinte, 9 vicepreşedinţi, secretar general şi trezorier, iar Biroul Executiv Naţional este format din preşedinte, vicepreşedinţi, secretar general şi trezorier. Or, în cuprinsul procesului-verbal încheiat la data de 18.04.2024 nu se face nicio menţiune cu privire la trezorier, astfel că în mod evident nu se respectă disp. art. 24 pct. 2 şi 3 din Statutul PPU, motiv pentru care şi sub acest aspect cererea este neîntemeiată.

Conducerea Partidului Pensionarilor Uniți a atacat soluția cu apel, dosarul ajungând pe rolul Curții de Apel București care, la data de 7 august 2024 a respins apelul, ca nefondat. Decizia judecătorilor este definitivă.

spot_img

Articole recente

Pe ce motiv a scăpat un polițist de la Rutieră de acuzația că ar fi luat mită două perechi de adidași și un pantalon...

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 13.05.2021, agentul de poliție XXX a fost trimis...

Mai multe articole din aceeași categorie