MTS pierde definitiv procesul în care nu vroia să recunoască un nou sport – arte marțiale mixte

Exclusivitate

Judecătorii instanței supreme au decis miercuri, 8 aprilie 2020, să consfințească apariția unei noi ramuri sportive în România – artele marțiale mixte – respingând definitiv recursul depus de Ministerul Tineretului și Sportului.

  • Soluție: Respingere recurs – Nefondat

Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de pârâtul Ministerul Tineretului şi Sportului împotriva sentinţei civile nr.1907 din 23 mai 2017, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti– Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 aprilie 2020.

MTS a fost dat în judecată în iulie 2016 de către clubul sportiv Agon, în timp ce ministerul era condus de fosta campioană la canotaj, Elisabeta Lipă. Prin decizia de nerecunoaștere a statutului de ramură sportivă și implicit de federație sportivă a artelor marțiale mixte, Ministerul Tineretului și Sportului, condus de fosta mare sportivă, a provocat și un prejudiciu pe care instanța l-a evaluat la 40.000 de lei. Acest prejudiciu va trebui să  îl plătească doar MTS din banul public evident, nu și Elisabeta Lipă, care, după cum a apreciat instanța, nu a avut calitate procesuală pasivă în acel proces.

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000338751&id_inst=2

 

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie