Ministrul liberal al Justiției Cătălin Predoiu a lăsat-o pe dinafara ONRC-ului pe pesedista Gabriela Zoană

Exclusivitate

Gabriela Zoană a fost unul dintre comunicatorii cei mai agresivi ai PSD, mai ales în ceea ce privește mesajele anti-europene și anti-justiție. Ea a ocupat timp de un an, începând din 2018, un post de europarlamentar, după ce Viorica Dăncilă eliberase locul pentru a fi numită la București în funcția de premier. Gabriela Zoană a candidat și la alegerile europarlamentare din mai 2019, pe locul al 12-lea pe listele PSD, însă nu a prins un alt mandat de europarlamentar. Ea se afla în grațiile Vioricăi Dăncilă, care o numise chiar și în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției, deși guvernul în fruntea căruia se afla era demis de parlament. Gabriela Zoană nu a apucat să ajungă la Minister, întrucât Ana Birchall refuza să accepte numirea unor secretari de stat impuși de Dăncilă.

După ieșirea PSD de la guvernare, Gabriela Zoană s-a reîntors la postul călduț de director general adjunct la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului ( ONRC).  Ea a ajuns la ONRC prin detașare de la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții străine – Guvernul României, începând cu data de 05 aprilie 2013. În 2016, a dat un concurs în urma căruia, conform Ordinului ministrului justiţiei nr. 2836/C/25.07.2016, a obținut mandatul de director general adjunct pentru 4 ani (25 iulie 2016 – 24 iulie 2020). Despre prezența Gabrielei Zoană la ONRC, Justnews a scris aici. 

La expirarea mandatului Gabrielei Zoană, ministrul liberal al Justiției, Cătălin Predoiu, a numit-o în funcția devenită astfel vacantă pe o angajată a ONRC –ului, respectiv pe consilierul juridic de la Contencios, Anca-Daniela Safta.

În această situație, Gabriela Zoană s-a reprofilat, iar de câteva zile ( mai exact din 8 august 2020) oferă servicii juridice prin intermediul cabinetului său de avocatură, potrivit paginii proprii facebook.

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie