Ministrul Justiției îl vrea în continuare pe Bogdan Licu în funcția de prim-adjunt al PICCJ. Care sunt aleșii pentru funcțiile de adjunct din DNA și DIICOT

Exclusivitate

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, îl propune pe Bogdan Licu, actualul procuror general interimar, pentru funcția de prim-adjunt al PICCJ, iar pentru posturile de adjunct la DIICOT și DNA le propune pe Oana Daniela Pâțu și, respectiv, Mădălina Scarlat. La DIICOT a candidat și Oana Schmidt Hăineală, care însă a pierdut competiția.

Propunerile ministrului Justiției sunt:

Prim adjunct al Procurorului General al PICCJ – Dimitrie-Bogdan Licu;
Adjunct al Procurorului General al PICCJ – Maria Magdalena Militaru;
Procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PICCJ – Adriana Denisa Cristodor;
Procuror Şef al Secţiei parchetelor militare a PICCJ – Cătălin Ranco Pițu;
Adjunct al Procurorului şef al DIICOT – Oana Daniela Pâțu;
Adjunct al Procurorului şef al DNA – Mădălina Scarlat.
Pe 10 decembrie, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a scos la concurs 10 funcții din eșaloanele 2 și 3 din marile parchete. Cei care s-au înscris au susținut în ianuarie interviurile, iar luni, ministrul Justiției a anunțat propunerile pentru cele șase funcții menționate, iar marți le va trimite la CSM. Urmează ca CSM să dea un aviz consultativ, apoi decizia propriu-zisă va fi luată de președintele Klaus Iohannis.

Pentru celelalte posturi vacante pentru care a fost organizată selecţia, Ministrul Justiţiei nu va face propuneri de numire, pentru că a respins candidaturile.

Pentru posturile rămase astfel vacante, precum şi pentru cele care ar putea rămâne vacante în urma deciziilor preşedintelui României asupra propunerilor formulate de ministru, Ministerul Justiţiei va organiza o nouă procedura de selecţie la o dată ulterioară în cursul lunilor martie – aprilie 2020.

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie