Justnews.ro

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat într-un discurs susţinut joi, cu ocazia Consiliului Naţional al Uniunii Barourilor din România, că eficiența Parchetelor în a cerceta și inculpa fenomenul practicării fără drept a profesia de avocat este practic nulă. „Profesia de avocat este parazitată și atacată prin practici neloiale și nelegale, unele aflate clar în sfera dreptului penal. Această realitate persistă de ani de zile și afectează grav profesia de avocat și, prin aceasta, buna desfășurare a Justiției” a remarcat ministrul Cătălin Predoiu.

El a spus că, în repetate rânduri, în calitate de ministru, atât în mandatele trecute, cât și în mandatul prezent, a semnalat public acest flagel și nevoia ca Justiția să îi pună capăt, în interesul bunului său mers și în interesul cetățenilor. „Rezultatul este însă dezămăgitor. Eficiența parchetelor în a cerceta și inculpa acest fenomen este practic nulă. Eu cred că ne confruntăm de fapt cu o problemă de înțelegere a importanței fenomenului, ceea ce mă determină să explic și mai pe îndelete Ministerului Public că aici nu este vorba de un moft, nu este vorba de un favor, ci de fapte grave care se cer analizate și cercetate” a observat ministrul Justiției.

Cătălin Predoiu a mai spus că lucrurile nu pot rămâne la acest stadiu al „dezamăgirilor” și că va convinge Ministerul Public să se aplece serios asupra protecției profesiilor juridice, implicit asupra profesiei de avocat.

foto: wikipedia.org

Alte articole