Ministerul Justiției anunță finalizarea Masterplanului “Cartierului pentru Justiție”

Exclusivitate

Masterplanul “Cartierului pentru Justiție”, care presupune gruparea tuturor instituțiilor de justiție din Capitală într-un singur areal imobiliar, a fost finalizat. Conceptul general urbanistic-arhitectural (Masterplan) a fost realizat de firma Gensler – companie globală de design și arhitectură de talie internațională și numărul 1 mondial al anului 2019 – în colaborare cu experți din cadrul Băncii Mondiale și din Ministerul Justiției.

Totodată, Ministerul Justiției a lansat și procedura de licitație pentru realizarea Planului Urbanistic de Detaliu și a proiectării detaliate a „Cartierului pentru Justiție”.

„Cartierul pentru Justiție“ reprezintă un obiectiv major de investiții, care va crea condițiile optime pentru accesul cetățenilor la actul de justiție. Localizat în vecinătatea Bibliotecii Naționale a României (bd. Mircea Vodă), acesta va grupa spațiile destinate instanțelor de judecată, cât și a parchetelor de pe lângă acestea cu sediul în București (săli de judecată, arhive, birouri pentru judecători și procurori, grefieri, personal contractual și auxiliar, spații tehnice etc.), precum și a altor instituții din sistemul judiciar.

foto: just.ro

spot_img

Articole recente

Cum a eșuat Asociația Presei Sportive din România în încercarea de a obține “pensii speciale” pentru membrii săi

Contextul În 2016, un proiect de lege, propus de fostul senator UNPR Haralambie Vochițoiu, adoptat de Parlament iar ulterior promulgat...

Mai multe articole din aceeași categorie