Minciuna ordinară a lui Ludovic Orban și soluția USL propusă de un judecător la un diferend din instanță PNL-PSD

Exclusivitate

Partidul condus de Ludovic Orban a ieșit public în 7 iunie 2019 cu un comunicat de presă anunțând că PNL a câștigat procesul cu PSD pentru suspendarea site-ului romaniameritamaimult.ro. Domeniul de internet fusese cumpărat în martie 2019, înainte de alegerile europarlamentare, de către PNL, inspirat de un slogan folosit în campania electorală de PSD.

„Partidul Național Liberal a câștigat, în primă instanță, procesul cu Partidul Social Democrat care a solicitat suspendarea site-ului RomaniaMeritaMaiMult.ro. Hotărarea Tribunalului Municipiului Bucuresti poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă. În martie, PNL a inregistrat pagina www.romaniameritamaimult.ro la Institutul National de Cercetare in Informatica – institutul care gestioneaza domeniiile de internet.ro. Aceasta avea drept continut „Error 20-20 PSD not functioning, you will be redirected to the best solution to fix the issue”, iar în câteva secunde utilizatorul era redirectionat către site-ul PNL. În data de 8 aprilie 2019, PSD a chemat în judecata PNL, solicitând ca instanta sa dispuna suspendarea paginii”, au transmis atunci liberalii, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

În realitate, soluția dată de judecătorii Tribunalului București era exact pe dos, reclamantul fiind PSD, iar pârâții PNL și Institutul de Cercetare în Informatică – ICI.

  • Soluția pe scurt: Admite acţiunea. Dispune încetarea folosirii numelui de domeniu romaniameritamaimult.ro şi a redirectionarii automate catre website-ul https://www.facebook.com/pnl.ro. Dispune transferul acestui nume de domeniu către reclamantă. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare . Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.11.2019.
    Document: Hotarâre  2625/2019  20.11.2019

Judecătorul Tribunalului București a argumentat că  “fapta ilicită a pârâtei  constă în înregistrarea numelui de domeniu, cu încălcarea, în scopul blocării domeniului aferent si împiedicarea reclamantei de a-si deschide propria pagina pe internet, iar prejudiciul reclamantei consta in imposibilitatea folosirii propriului slogan drept nume de domeniu pe internet in scopul promovarii imaginii electorale  a propriilor candidati inscrisi in cursa pentru alegerile europarlamentare , astfel că va  obliga pârâta PNL să înceteze folosirea numelui de domeniu romaniameritamaimult.ro și a redirecționării automate catre website-ul https://www.facebook. Dispune transferul acestui nume de domeniu către reclamantă.”

Prin urmare, decizia instanței a fost în favoarea PSD-ului, iar acest lucru este dovedit și de faptul că această soluție a fost atacată cu apel în 10 august de către PNL.

Apelul se judecă la Curtea de Apel București, iar la termenul din 18 noiembrie judecătorul a propus celor doupă părți aflate în dispută soluția USL: stingerea litigiului pe cale amiabilă.

Oricum judecătorul CAB a preferat și o variantă rabinică a soluționării disputei, stabilind următorul termen ( pe 24 februarie 2021) mult timp după ce la Palatul Victoria se va fi instalat deja un guvern: fie în jurul PNL, fie în jurul (aproape imposibil) PSD.

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie