Miercuri, 17 aprilie, eveniment de lansare a Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (T.R.A.S.)

Exclusivitate

La Grand Hotel Bucharest este programat miercuri, 17 aprilie, de la orele 17.00, evenimentul de lansare a Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (T.R.A.S.). Vor fi prezenți cei 6 arbitri ai Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, respectiv ( în ordine alfabetică) Andreea Chiș, Măpdălina Diaconu, Cristian Jura, Ovidiu Miheț, Dan Oancea și Mihaela Tăbârcă. Evenimentul va fi transmis live de portalul Juridice.ro, iar accesul în sală se face exclusiv pe bază de invitație.

Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv a fost înființat anul trecut de Asociația Română de Arbitraj Sportiv, fiind o entitate independentă de orice organizație sportivă a cărui scop este soluționarea litigiilor legate de sport, prin arbitraj sau mediere, conform unor reguli procedurale adaptate nevoilor specifice dreptului sportiv. Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv funcționează în baza unui regulament propriu aplicabil în cazul tuturor litigiilor supuse spre soluționare, potrivit unei convenții arbitrale. Tribunalul este plasat sub autoritatea administrativă și financiară a Asociației Române de Arbitraj Sportiv (A.R.A.S.). În reglementarea și desfășurarea activității arbitrale, Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv este autonom în raport de instituția care l-a înființat, anume Asociația Română de Arbitraj Sportiv. Activitatea arbitrajului instituționalizat din cadrul T.R.A.S. nu are caracter economic și nu urmărește obținerea de profit.

În februarie 2024, Secretariatul Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv a recepționat prima cerere de arbitraj de pe rolul tribunalului arbitral. Colegiul de Conducere al Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, în conformitate cu prevederile art. 13.2 din Regulamentul Arbitral T.R.A.S. a desemnat arbitrii care compun completul de soluționare, anume Cristian Jura, în calitate de președinte de complet, Mihaela Tăbârcă și Ovidiu Miheț. Dosarul înregistrat vizează ramura de sport fotbal și opune un jucător de fotbal, în calitate de reclamant și un club de fotbal din prima ligă din România, în calitate de pârât.

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie