Marți, 9 ianuarie, sunt programate noi discuții legate de Protocolul tripartit privind onorariile avocațiale din oficiu

Exclusivitate

Marți, 9 ianuarie, sunt programate noi discuții legate de Protocolul privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență juridică în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală nr. 36290/17.06.2022, nr. 1599/C/17.06.2022 și nr. 173-AUT-2022/17.06.2022. Protocolul a fost convenit de Ministerul Justiției, Ministerul Public – Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România.

După cum informează UNBR, precedenta întâlnire s-a desfășurat marți, 19 decembrie 2023, la sediul Ministerului Justiției, din delegația Uniunii Naționale a Barourilor din România condusă de avocat Traian C. Briciu, președintele UNBR, făcând parte avocat Sergiu I. Stănilă, vicepreședinte UNBR, coordonatorul Departamentului de Coordonare a Asistenței Judiciare, avocat Emanuela Antonescu, membru al Comisiei Permanente a UNBR și avocat George Moloman, membru al Consiliului UNBR. Cu acel prilej, au fost continuate discuțiile în legătură cu propunerile avansate de UNBR, mare parte dintre acestea, rezultate din practică, fiind acceptate de toți partenerii prezenți. Anumite propuneri de modificare, care sunt de natură a genera un impact bugetar, au rămas a fi analizate la întâlnirea din 9 ianuarie 2024, în vederea implementării lor.

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie