Magistratul care a judecat dosarul „Grădiniţa groazei” din Constanța, Alexandru Arhip, rămâne cu sancțiunea

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni, 7 septembrie, să respingă, ca nefondată, cererea de revizuire formulată de Arhip Alexandru Bogdan împotriva Deciziei nr. 333 din 11 decembrie 2017, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1869/1/2017. Decizia definitivă a instanței supreme a fost luată de un complet de 5 judecători.

Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip a fost suspendat pentru trei luni din magistratură pentru prestaţia sa în dosarul „Grădiniţa groazei” de către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce au fost constatate două abateri disciplinare. El a atacat decizia CSM în instanță.

Deşi recuzat în repetate rânduri şi criticat în presă, Bogdan Arhip se încăpăţânase să emită mandate de aducere pentru minorii abuzaţi la Grădiniţa Micul Regat de pe strada Ion Raţiu din Constanţa. În caz existau filmări video care atestau că angajaţii Micului Regat au aplicat rele tratamente minorilor. Părinţii micuţilor au montat o cameră ascunsă în ochiul unui ursuleţ de pluş. Aşa au aflat cauzele pentru care copiii lor aveau comportamente anormale acasă, fiind ba apatici, ba nervoşi din cale afară: aceştia erau molestaţi, loviţi, târâţi pe jos şi agresaţi verbal.

Deşi imaginile au fost difuzate de presă, judecătorul Bogdan Arhip a considerat că aceste probe nu sunt suficiente. În consecinţă, a cerut audierea minorilor, în speţă copii între trei şi şase ani. Întrucât părinţii s-au opus, judecătorul a emis mandate de aducere pentru minori, cerând Jandarmeriei să-i încarce în dubă şi să-i aducă la instanţă, amintește publicația ordinea.ro.

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie