Justnews.ro

Curtea de Apel București a dispus luna trecută „distrugerea produsului reţinut prin notificarea ANV DRGV Cluj Napoca nr.8913/13.08.2019, respectiv a genţii purtând fără drept semne similare mărcilor UE 000015628 şi 000015602”. Este vorba de o geantă de mână de damă ce purta însemnele celebrei mărci Louis Vuitton, ce a fost reținută de Biroul Vamal de Interior Cluj. Poșeta fusese comandată de o tânără din Cluj-Napoca, prin intermediul unui site internet, de la un comerciant situat în orașul Chencun din provincia Guangdong a RP Chineză.

Procesul a debutat la Tribunalul București, reclamant fiind chiar casa de modă Louis Vuitton Malletier, socotit cel mai valoros brand de lux din lume.

Tânăra cumpărătoare a declarat instanței că a fost de bună credință și că fost înșelată la rândul său. Ea a spus că nu a făcut altceva decât sa cumpere pentru propriul său uz o geantă de pe internet fără să știe că este vorba despre un produs contrafăcut. După cum a consemnat rolii.ro, tânăra a declarat că întelege să achieseze la pretențiile reclamantului, că este de acord cu distrugerea produsului, dar că nu este de acord cu suportarea vreunei cheltuieli de judecată.

Dacă instanța de fond a respins acțiunea ca neîntemeiată, cu argumentul că în speță nu este îndeplinită și conditia legată de inexistența unui act de comerț din partea pârâtei care a achiziționat respectivul produs strict pentru uzul personal, instanța de apel a dat curs doar pretenției de distrugere a produsului în cauză, fără a obliga pârâta la plata cheltuielilor de judecată.

Soluția Curții de Apel București nu este încă definitivă și mai poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, respectiv până azi, 23 martie.

 

foto: emag.ro

Alte articole