Lovitură dură pentru secretarul Primăriei Reșița: a pierdut definitiv procesul cu ANI de la instanța supremă

Exclusivitate

Bucur Lucian Cornel este secretar al primăriei Municipiului Reșița, jud. Caraș-Severin, din 2005. În februarie 2023, Agenția Națională de Integritate anunța că Bucur Lucian Cornel s-a aflat în conflict de interese administrativ, întrucât în perioada exercitării funcției publice a avizat o serie de Dispoziții ale primarului municipiului Reșița, prin care i-au fost atribuite funcții sau calități pentru care a obținut venituri, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 79, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

Contactat de publicația Reper 24, Lucian Bucur a apreciat că nu a făcut altceva decât să își îndeplinească atribuțiile de secretar. „Este vorba de 11 dispoziții în care eu am fost desemnat în comisiile de concurs de către primarul municipiului Reșița și o dispoziție din 2020 pentru implementare proiecte europene. Dar toate sumele acestea luate, au fost imputate de Curtea de Conturi ca venituri care au depășit indemnizația primarului, deci am avut o decizie de imputare și nu există niciun prejudiciu. Cei de la ANI i-au cerut un punct de vedere și am trimis ca probatoriu din țară, de unde am găsit, dispoziții în care inclusiv un președinte de CJ  este desemnat într-o echipă de implementare proiecte. Și a semnat pentru acest lucru”,  preciza atunci pentru Reper 24 Lucian Bucur.

După anunțul ANI, secretarul Primăriei Reșița a atacat raportul de evaluare nr. 5398/G/II/07.02.2023 în instanța de contencios de la Curtea de Apel Timișoara, care, în iunie 2023, i-a dat dreptate:

  • Solutia pe scurt: Admite acţiunea formulată de reclamantul BUCUR LUCIAN CORNEL, în contradictoriu cu pârâta AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE. Dispune anularea raportului de evaluare nr. 5398/G/II/07.02.2023 întocmit de pârâtă. Ia act de faptul că reclamantul îşi rezervă dreptul de a solicita pe cale separată cheltuielile de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs care se depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, azi, 20.06.2023.

Agenția Națională de Integritate a atacat însă sentința instanței de fond cu recurs, litigiul ajungând astfel în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție care, zilele trecute, au pronunțat următoarea hotărâre, ce este definitivă:

  • Detalii soluţie: Admite recursul declarat de recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr. 370 din 20 iunie 2023, pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Bucur Lucian Cornel, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 28 februarie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, „persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

spot_img

Articole recente

După ce s-a bătut cu punctul în piept invocând practici înșelătoare, ANPC nu s-a mai deranjat să-și motiveze recursul în litigiul cu o bancă

O decizie controversată În  mai 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin vocea fanfaronului său șef Horia Constantinescu, anunța...

Mai multe articole din aceeași categorie