Al 3-lea eșec în acest an / Gigantul IT Intel Corporation nu reușește să-i convingă pe judecători că drepturile sale comerciale sunt încălcate prin utilizarea termenului „intel”

Exclusivitate

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută că drepturile comerciale ale companiei Intel Corporation nu au fost încălcate de firma INTERLLSYS SRL prin utilizarea în România a termenului „intel”, ca parte a numelui comercial „intellsys”.

  • Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că respinge acţiunea ca neîntemeiată. Obligă intimata la plata către apelantă a sumei de 8.330 lei, cheltuieli de judecată. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă. Pronunţată azi, 27.10.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. A.A.P./A.M.M.
    Document: Hotarâre  1440/2021  27.10.2021

Sentința instanței nu este definitivă și mai poate fi atacată cu recurs. Anterior, Tribunalul București dăduse dreptate gigantului IT din SUA.

  • Solutia pe scurt: Admite acţiunea . Interzice paratei utilizarea in activitatea sa comerciala, in orice mod , a semnului INTEL , precum si a oricarui semn identic sau similar cu marcile reclamantei ca parte a numelui comercial INTELLSYS si ca parte a numelui de domeniu intellsys.eu inclusiv in scop publicitar , atat in mediul online, cat si offline , de natura a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala exclusive apartinand reclamantei . Dispune anularea numelui comercial INTELLSYS si inregistrarea mentiunii anularii in registrul comertului . Dispune radierea numelui comercial INTELLSYS din registrul comertului de catre ONRC . Ia act ca se solicita cheltuili de judecata pe cale separata . Cu apel in 30 de zile de la comunicare . Pronuntata in sedinta publica azi 25.08.2020.
    Document: Hotarâre  1248/2020  25.08.2020
A 3-a înfrângere în instanțele românești

Este cel puțin a 3-a oară când instanțele românești judecă dosare legate de drepturile comerciale ale companiei Intel Corporation. În iunie anul acesta, instanța supremă a respins recursul formulat de reclamanta Intel Corporation împotriva deciziei nr. 1918A din 4 decembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a civilă. Judecătorii au respins atunci ca neîntemeiată acțiunea formulată de Intel Corporation împotriva SC Intelterm Consulting SRL ( firmă din domeniul sistemelor termice).

Într-un alt caz, Intel Corporation s-a luptat în instanță cu firma de pază din Constanța Intel Zone SRL. În 21 septembrie anul acesta, ÎCCJ a respins, ca nefondat, recursul declarat de reclamanta Intel Corporation împotriva deciziei civile nr. 546 A din 18 iunie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a civilă.

Intel în România

Intel Corporation este un gigant al industriei IT, cu o cifră de afaceri de zeci de miliarde de dolari anual, ce produce semiconductorii și microprocesoarele care se află în telefoane mobile, autovehicule, PC-uri, tablete, etc.

Potrivit Wikipedia, în 2010, Intel, prin divizia Intel Software and Services Group, a deschis la București un centru de cercetare și dezvoltare software. Centrul a derulat proiecte de cercetare și dezvoltare pe platforme open source, dar și de analiză și optimizare a performanțelor hardware și software pe o gamă variată de dispozitive, de la servere HPC, la dispozitive mobile. De asemenea, una dintre echipele Intel Romania Software Development Center a creat instrumente pentru dezvoltatori.

Intel Software and Services Group a deținut în România alte două centre de cercetare și dezvoltare, la Galați și București. Centrul din Galați este subsidiara locală a Wind River, companie achiziționată de Intel în 2009, lider pe piața produselor embedded. Al doilea centru R&D al Intel din București este subsidiară a Telmap, lider pe piața soluțiilor de geolocație, companie achiziționată de Intel în 2011. Centrul de cercetare si dezvoltare software din Bucuresti a fost închis la sfârșitul anului 2016.

 

spot_img

Articole recente

A început concursul de recrutare pentru ocuparea a 15 posturi de specialist IT în cadrul parchetelor

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, la data de 17...

Mai multe articole din aceeași categorie