Liviu Dragnea are ghinion: noua contestație la executare va fi analizată de instanța supremă abia pe 14 mai 2020

Exclusivitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amînat joi pentru 14 mai 2020 ședința de judecată a noii contestații la executarea pedepsei,  depusă de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea.

Contestaţia la executare a fost formulată de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea împotriva condamnării pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

La ședința de judecată a precedentei contestații, din 30 ianuarie( respinsă de altfel de magistrați), Liviu Dragnea a spus în fața instanței că este nevinovat, că nu a avut parte de un proces echitabil, dar că nu încearcă să iasă ”cu orice preț din închisoare”. Avocaţii acestuia au susţinut, la rândul lor, că hotărârea de condamnare vine de la o instanţă nelegală – care nu este prevăzută de lege, ceea ce duce la o stare de detenţie nelegală.

Reprezentantul DNA a declarat în schimb atunci că instanţa care l-a judecat pe Dragnea în primă instanţă era prevăzută de lege şi competentă, având în vedere calitatea acestuia de parlamentar. În opinia DNA, starea de deţinere este una legală, la baza căreia stă mandatul de executare prin care se execută sentinţa definitivă a primei instanţe, care a fost menţinută ulterior.

Liviu Dragnea a fost condamnat în mai 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

spot_img

Articole recente

ÎCCJ a respins o plângere a Elenei Udrea, ce solicita excluderea din magistratură a 4 judecători, care nu i-au admis contestaţia în anulare din...

Înalta Curte de Casație și Justiție a pus capăt, miercuri, 15 mai 2024, procesului inițiat de fostul ministru Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie