Justnews.ro

Laura Codruța Kovesi a câștigat la CEDO procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA

Laura Codruța Kovesi a câștigat marți, 5 mai 2020, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.  Laura Codruța Kovesi a depus o plângere la CEDO anul trecut, în care a contestat faptul că decizia de revocare a Curții Constituționale a fost luată cu toate că nu a avut calitatea de parte în conflictul soluționat de instanța constituțională, nu a avut posibilitatea de a se apăra și nici de a contesta decizia Curții Constituționale.

La originea procedurii de destituire s-a aflat fostul ministru al justiției, Tudorel Toader. La 22 februarie 2018, el a anunțat că declanșează procedura de revocare a procurorului şef al DNA și a dat publicității un raport cu 20 de acte și fapte, ce ar fi fost, în opinia lui, de „netolerat într-un stat de drept”.

Hotnews l-a contactat pe președintele CCR, Valer Dorneanu care a declarat imediat după anunțul CEDO:  „Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic. Nu am de gând să fac niciun comentariu. Nu îmi permite statutul să dau declarații publice cu privire la o decizie a uneia din cele 3 mari instanțe. Vă dați seama că nu pot comenta asa ceva. (…) Se vor fac comentarii la adresa noastră, este evident, că de-aia este democrație”.

Pe larg despre decizia CEDO la http://www.ziare.com/laura-codruta-kovesi/dna/kovesi-castiga-procesul-la-cedo-impotriva-romaniei-decizia-ccr-de-demitere-de-la-sefia-dna-a-fost-abuziva-1609781

Alte articole