Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București a scos recent la concurs „1 post vacant de referent de specialitate debutant (științe politice) în cadrul Compartimentului Relații Publice”. După cum se arată în anunțul de concurs, între ACTELE SOLICITATE PENTRU DOSARUL DE ÎNSCRIERE , la punctul 3, este menționat faptul că se depune o chitanță de plată a taxei de concurs. Taxele de înscriere la concursul pentru ocuparea posturilor vacante/temporar vacante din cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București sunt detaliate mai jos:
Bani pentru papetăria de concurs
Am solicitat conducerii Institutului Oncologic să ne explice în baza căror prevederi legale a fost impusă plata unor taxe de înscriere la concurs. În răspunsul primit se afirmă că „Perceperea unei taxe de inscriere pentru candidatii ce depun dosare de participare la concursurile organizate de Institutul Oncologic „Prof. dr. Al. Trestioreanu” Bucuresti a fost aprobata in cadrul Comitetului Director din data de 06.08.2019 (Proces verbal al Comitetului Director nr. 11851 din data de 06. 08.2019). Mentionam ca institutiile publice au abilitatea de a institui perceperea unor astfel de taxe. Perceperea taxei de inscriere este des intalnita si in alte institutii publice, iar fondurile incasate se contituie in venituri proprii care sunt utilizate in vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea acestor concursuri, respectiv pentru achizitionarea de materiale cum ar fi: caiete de teza, etichete autocolante, stampile, dosare, bibliorafturi, instrumente de scris si alte produse de papetarie necesare in vederea organizarii concursului.”
Prin urmare, banii strânși de la candidați acoperă costul foii și pixului folosite la concurs.
La Relații Publice, se caută un debutant în Știinte Politice
Interesant este faptul că la acest concurs urmează să fie angajat, la Compartimentul Relații Publice, un referent de specialitate debutant (științe politice).
Prin urmare, conducerea Institutului Oncologic impune specializarea “științe politice” pentru un post de referent în cadrul unui birou de “Relații Publice”. Explicația conducerii Institutului? Specializarea “știinte politice” nu ar fi fost stabilită aleator, ci reprezintă specialitatea postului, așa cum există în statul de funcții aprobat de Ministerul Sănătății.
Un singur candidat
Mai menționăm un lucru. La concursul de referent de specialitate debutant (științe politice) s-a înscris un singur doritor, al cărui dosar a fost acceptat. După ce, mai mult ca sigur, a plătit taxa de 100 de lei.