La cea de-a 5-a rundă de negocieri, a fost stabilită forma finală a Protocolului tripartit privind onorariile avocațiale din oficiu

Exclusivitate

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) informează într-un comunicat că luni, 15 ianuarie 2024,  la sediul Ministerului Justiției a avut loc ultima întâlnire – a cincea – între reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România, ai Ministerului Justiției și, respectiv, ai Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, având drept scop actualizarea și modificarea PROTOCOLULUI privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență juridică în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală nr. 36290/17.06.2022, nr. 1599/C/17.06.2022 și nr. 173-AUT-2022/17.06.2022, semnat de Ministerul Justiției, Ministerul Public – Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România.

În urma negocierilor derulate de-a lungul celor 5 întâlniri, a fost stabilită forma finală a Protocolului. Reprezentanții Uniunii Naționale a Barourilor din România, ai Ministerului Justiției și, respectiv, ai Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție vor conveni de comun acord data semnării Protocolului, precum și data intrării în vigoare a acestuia.

Din delegația Uniunii Naționale a Barourilor din România condusă de avocat Traian C. Briciu, Președintele UNBR, au mai făcut parte avocat Sergiu I. Stănilă, Vicepreședinte UNBR, Coordonatorul Departamentului de Coordonare a Asistenței Judiciare, avocat Emanuela Antonescu, membru al Comisiei Permanente a UNBR și, respectiv avocat George Moloman, membru al Consiliului UNBR.

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie