Justiția britanică, mult mai dură cu violatorii decât cea românească: cazul Horhotă

Exclusivitate

Curtea de Apel București a decis joi, 16 iulie, transferarea condamnatului-persoană transferabilă Horhotă Cătălin într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării unei pedepse de 23 ani şi 8 luni închisoare. Pedeapsa a fost stabilită după ce, în baza art. 166 alin.8 şi 9 din Legea nr.302/2004, judecătorii români au adaptat pedeapsa detenţiunii pe viaţă, aplicată de o instanță britanică lui Horhotă Cătălin, la legea penală românească aplicabilă pentru infracţiuni similare.

Faptele și condamnarea

Horhotă Cătălin a fost condamnat în 2.11.2015 la închisoare pe viață de către un judecător din Oxford. El a fost găsit vinovat de un juriu, format din șase bărbați și șase femei din cadrul Oxford Crown Court, pentru că a  a comis 3 violuri între 17 și 22 septembrie 2014.

Polițiștii britanici au stabilit că Horhotă și-a atacat prima victimă victima într-un bar, a târât-o într-o toaletă și a violat-o. După ce a lăsat-o acolo în timp ce vomita, individul  s-a întors și a încercat din nou să o violeze. A obligat apoi victima să meargă la prietenul ei pentru ajutor, după care l-a agresat sexual și pe bărbat  în locuința sa, înainte de a pleca la primele ore ale zilei următoare.  A doua zi, Horhotă Cătălin a agresat sexual o altă femeie din South Parks, Oxford.

Judecătorul Peter Ross, cel care stabilit sentința, a declarat că atacul asupra primei victime a fost „cu adevărat îngrozitor” și că inculpatul reprezintă „un pericol enorm”.  Potrivit legislației britanice, Horhotă Cătălin nu ar fi avut dreptul  să depună o cerere pentru eliberare condiționată decât după ce ar fi executat nouă ani și jumătate de închisoare.

foto: oxfordmail.co.uk

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie