Judecătorul din Dâmbovița, care nu e de acord cu sloganul „O românie fără hoție”, e fan Ponta, Cazanciuc și cochetează cu teoriile conspiraționiste

Exclusivitate

Judecătorul Dragoș Constantin Popoiag, cel care a interzis sloganul USR-PLUS „O românie fără hoție ” în județul Dâmbovița este un susținător al paginii de internet victorponta.ro și apreciază pagina senatorului PSD Robert Cazanciuc, căsătorit cu verișoara lui Ponta. În același timp, potrivit profilului său de Facebook, magistratul urmărește grupul News Romania, o comunitate de pe rețeaua de socializare care promovează știri conspiraționiste de pe nationalisti.ro, un site care critică inclusiv purtarea măștii de protecție în timpul pandemiei.

Pentru echilibrul necesar unui judecător performant, Dragoș Popoiag, fost candidat din partea tribunalelor pentru o funcție în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), are și alte preferințe, unele chiar firești. Este vorba de paginile de facebook care promovează Cinematografia veche, Noua Toyota Land Cruiser, Orașul Timișoara, grupul Fața Hidoasă a Corupției, Literatura de azi sau Metallica.

În calitate de președinte al Biroului Electoral Dâmbovița, Popoiag a admis o cerere a PSD și a interzis sloganul „O Românie fără hoție” cu argumentul că este un mesaj defăimător. Magistratul face parte dintre judecătorii care au protestat față decizia fostului ministru Tudorel Toader, care a amânat, prin OUG, posibilitatea pensionarii la 20 de ani vechime. Astel, potrivit luju, 396 de judecatori s-au opus atunci modificărilor lui Toader, printre care și președintele Tribunalului Dâmbovița, judecătorul Dragoș Constantin Popoiag. Potrivit juridice.ro, judecătorul a absolvit un master la celebra Universitate Valahia din Târgoviște, loc în care a început și doctoratul în 2011. El este căsătorit cu Elena Carmen Popoiag, judecătoare la Secția civilă a instanței supreme. Și soția acestuia a semnat pentru pensionarea timpurie din sistem. Împreună, cei doi au înacasat anul trecut venituri totale de 539.000 de lei.

PSD a cerut, președintele BEC Dâmbovița a decis

Membrii Biroului Electoral de Circumscripție Dâmbovița au aprobat în cursul zilei de joi, 12 noiembrie, o decizie prin care mesajul „O Romanie fara hotie” este interzis spre difuzare pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Reprezentanții PSD au depus o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție 16 Dâmbovița împotriva USR-PLUS pe motiv ca sloganul O Românie fără hoție” incită la ură și la xenofobie. „În mod concret, această aliantă electorală a folosit mesaje care dezavantajeaza toți competitorii electorali, prin afișele cu sloganul O Românie fără hoție” mesaje tipărite pe materiale de propagandă electorală care nu sunt prevazute de Lege”, se arăta în plângerea formulată de PSD Dâmbovița.

Judecătorul Popoiag, care este președintele Tribunalului Dâmbovița, a admis plângerea pe mai multe considerente, printre care și acela că „mesajul induce în eroare și are un pronunțat caracter defăimător, întrucât este de natură de a induce în eroare electoratul, transmițând în mod indirect ideea că restul competitorilor electorali ar agrea o situație contrară mesajului din slogan, în sensul că aceștia ar favoriza încălcarea legii penale”. Decizia poate fi contestată în 48 de ore de la afișare.

foto: facebook.com

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie