Judecătorii suspendă decizia de detașare a comisarului-șef de poliție Radu Gavriș la IPJ Harghita

Exclusivitate

Judecătorii Tribunalului București au hotărât miercuri, 30 septembrie, să suspende decizia IGPR privind detașarea comisarului de poliție Radu Gavriș de la Poliția Capitalei la IPJ Haghita.

Solutia pe scurt: Admite cererea. Suspendă executarea Dispoziţiei Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 6883/01.09.2020, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul către reclamant la plata sumei de 5.117 lei reprezentând cheltuieli de judecată.Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 30.09.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre    30.09.2020

Adjunctul șefului Poliției Capitalei, comisarul-șef Radu Gavriș, a fost detașat la Poliția Județeană Harghita la 1 septembrie. Decizia a fost semnată de Liviu Vasilescu, care își anunțase ăîn aceeași zi demisia, în urma scandalului generat de întâlnirea cu membri ai clanului Duduianu.

Radu Gavriș ocupă postul de adjunct al șefului Poliției Capitalei din august 2018, iar până atunci a condus Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei. Potrivit Hotnews.ro, comisarul șef Călin Gavriș este cel căruia la începutul lui 2018 Carmen Dan, ministru de Interne la acea vreme, îi ceruse „să facă un pas în spate”, invocând prescrierea unui dosar în care suspect principal era Eugen Stan, polițistul de la Rutieră acuzat de pedofilie. În 28 august 2018, Carmen Dan îl re-evalua pe Gavriș și îi mulțumea pentru „profesionalismul şi determinarea” cu care s-a acţionat pentru recuperarea pistolului care i-a fost furat femeii jandarm în timpul violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei.

foto: agerpres.ro

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie