Judecătorii resping recursul în casație formulat de un traficant de migranți, aflat pe lista Persoanelor Urmărite

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luna trecută recursul în casație – o cale extraordinară de desființare a unei sentințe definitive – formulat de Faighel Viorel, aflat pe lista Persoanelor Urmărite, întocmită de Poliția Română:

  • Detalii soluţie: Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Faighel Viorel împotriva deciziei penale nr. 572/A din 15 iunie 2023, pronunțate de Curtea de Apel Timişoara, Secţia penală, în dosarul nr. 4485/30/2022. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 05 decembrie 2023.

Faighel Viorel, născut în comuna botoșăneană Dîngeni, dar domiciliat în municipiul Timișoara unde desfășura activitatea de taximetrist, a fost condamnat la executarea unei pedepse de 3 ani si 8 luni inchisoare. Pe numele persoanei în cauză, a fost emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea (MEPI) nr. 163 din 15.06.2023, de către Tribunalul Timis, pentru săvârsirea infractiunii de trafic de migranți. El a fost găsit vinovat că, în data de 1 iunie 2020, a transportat cu mașina trei persoane de origine afro-asiatică, care trecuseră ilegal frontiera din Serbia în România, urmând să primească la destinație o sumă de bani pentru transport. Pentru această faptă inculpatul a încasat o condamnare de 2 ani de închisoare. Numai că acesta se afla în termenul de încercare întrucât mai avea o condamnare de 1 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare. În aceste condiții, judecătorii Curții de Apel Timișoara au fost nevoiți să revoce suspendarea sub supraveghere a executării acelei pedepse și să o adauge la condamnarea de 2 ani de închisoare.

În plus, la un moment dat, pe parcursul derulării procesului din România, Faighel Viorel a fost arestat într-o altă cauză pe teritoriul Slovaciei, unde apoi a fost condamnat la executarea unei pedepse de 7 ani închisoare, primită tot pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi.

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie