Justnews.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri, 19 august, să respingă recursul autorităților locale din Bălilești( Argeș)de ridicare a carantinei, impuse în urma creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

Detalii soluţie: Admite excepţia lipsei de interes în susţinerea recursului invocată de intimatul-pârât Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Respinge recursul declarat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bălileşti împotriva sentinţei nr. 711 din data de 11 august 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca fiind lipsit de interes. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 19 august 2020.

Anterior, judecătorii Curții de Apel București hotărâseră să respingă acțiunea ca neîntemeiată.  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis instituirea carantinei în localitățile argeşene Bălileşti şi Dărmăneşti, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19. Decizia a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce în cele două comune s-a depăşit nivelul de alertă, de minim trei cazuri de infectare la 1.000 de locuitori. Localitățile Bălileşti şi Dărmăneşti intraseră în carantină pentru 14 zile, în data de 1 august.

Alte articole