Judecătorii resping definitiv contestația la executare formulată de Tender SA / Compania este implicată în prejudiciul de zeci de milioane de euro din dosarul Rafo-Carom

Exclusivitate

Curtea de Apel București a respins, în data de 16 decembrie, ca nefondată contestaţia formulată de contestatoarea SC Tender S.A., prin avocat, împotriva sentinţei penale nr. 1036 din 16 septembrie 2021 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 22222/3/2021. Instanța a decis totodată să respingă ca inadmisibilă cererea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, formulată de contestatoarea SC Tender SA. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Tender SA solicitase instanțelor de judecată  anularea tuturor formelor de executare a măsurii de siguranță a confiscării speciale, dispusă față de societatea comercială prin decizia penală nr. 862/A/08.06.2015, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală.

Potrivit motivării sentinței pronunțate de instanța de fond (Tribunalul București), și consemnată de rolii.ro, prin respectiva soluție, judecătorii au confiscat de la inculpatul Tender Ovidiu Lucian şi de la partea responsabilă civilmente S.C. Tender S.A., de la inculpatul Iancu Marian Alexandru şi de la părţile responsabile civilmente SC BKP Trading Impex S.R.L. (prin administrator judiciar CII Breza Justin Thomas) şi SC BKP Trust Invest S.R.L. (prin administrator judiciar Best Insolvency IPURL) şi de la inculpaţii Dumitrescu Cicilia şi Badea Marin suma de 162.993.336,8 lei RON (143.491.167 + 19.502.169,8 lei RON), care nu serveşte despăgubirii persoanei vătămate SC Carom SA, la care se adaugă majorările şi penalitățile aferente calculate potrivit legislației fiscale în vigoare, de la data producerii prejudiciului şi până la data executării integrale a plăţii.

În paralel cu aceste demersuri, Ovidiu Tender inițiase, pe persoană fizică, la Tribunalul Gorj un proces având ca obiect contestaţie la executare (art.598 Noul Cod de Procedură Penală) împotriva aceleiași decizii penale 862A. Prima instanță sesizată a hotărât să respingă contestația la executare, prin care omul de afaceri timișorean spera să obțină, înainte de toate, deblocarea conturilor sale. Curtea de Apel Craiova a decis ulterior să admită contestaţia declarată de contestatorul condamnat Tender Ovidiu Lucian, desființând hotărârea atacată şi dispunând rejudecarea cauzei de către Tribunalul Gorj. În prezent, cauza se află din nou pe rolul instanței din Gorj, următorul termen de judecată fiind fixat pentru 11 ianuarie 2022.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Târgu Jiu în noiembrie 2019, după ce a ispășit 4 ani și jumătate din condamnarea de 12 ani și șapte luni de închisoare primită în dosarul RAFO-Carom. Ovidiu Tender și omul de afaceri Marian Iancu au fost găsiți vinovați că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o ulterior cu 140 de milioane de lei. În dosarul RAFO-Carom, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de către fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

foto: agerpres.ro

spot_img

Articole recente

Curtea de Apel București acceptă un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA, ce fusese respins de instanța de fond

În februarie anul acesta, procurori de la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției au înaintat Tribunalului Bucureşti acordul de recunoaştere...

Mai multe articole din aceeași categorie