Judecătorii resping contestația la executare depusă de soția fostului colonel SRI, Daniel Dragomir

Exclusivitate

Curtea de Apel București a respins săptămâna trecută o contestație în anulare depusă de Marinela Zoica Dragomir, soția fostului colonel SRI Daniel Dragomir. Fost cadru activ al SRI la rândul ei,  Marinela Zoica Dragomir a fost condamnată definitiv, în același proces în care a fost judecat soțul ei, la 1 an și 6 luni de închisoare pentru complicitate la trafic de influență, 2 ani de închisoare pentru spălare de bani și 6 luni de închisoare pentru participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Contopind pedepsele, Marinela Zoica Dragomir a rămas cu pedeapsa cea mai grea, de 2 ani de închisoare, la care instanța a adaugat sporul obligatoriu de 8 luni de închisoare, respectiv o treime din pedepsele care nu se execută, în final având de executat pedeapsa de 2 ani și 8 luni de închisoare.

Fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir, a fost condamnat în iunie anul acesta la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție de magistrații Curții de Apel București. Fostul ofițer de informații Daniel ar fi  ieșit din țară cu mașina pe la Arad, cu doar o zi înainte de pronunțarea instanței.

Potrivit publicației revista22.ro, Daniel Dragomir a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicității. Procurorii anticorupție au susținut că, în virtutea funcţiei de ofiţer SRI, Dragomir a avut acces la informaţii secrete despre omul de afaceri libanez Rami Ghaziri, patronul de la Avicola Crevedia. Acesta era monitorizat de Direcţia generală de Securitate economică a SRI şi era vizat într-un mare dosar de evaziune fiscală din industria cărnii. Potrivit DNA, Dragomir i-ar fi comunicat omului de afaceri Rami Ghaziri informaţii secrete astfel încât acesta să evite monitorizarea SRI, controalele ANAF şi, ulterior, să scape de dosarele DNA. În plus, Dragomir i-ar fi oferit sprijin omului de afaceri libanez la diverşi înalţi functionari astfel încât să obţină mai uşor rambursarea TVA de la stat. Dragomir i-ar fi oferit protecţie lui Ghaziri în schimbul a 25.000 de euro pe lună şi a unui procent de 1 la sută din TVA rambursată de stat.

Potrivit procurorilor, Dragomir ar fi primit în total mită de la Rami Ghaziri – prin intermediul unui angajat al acestuia, Emile Kharrat – peste 460.000 de euro. 374.000 de euro au fost direcționați în contul soacrei fostului ofiţer, peste 70.000 de euro au reprezentat cheltuieli pentru înfiinţarea unei firme, Emar Investment şi pentru o maşină Porsche Cayenne, iar 18.000 de euro ar fi fost primiţi sub forma salariului de 8000 de lei pe lună al soţiei sale la firma Emar. Totul s-ar fi petrecut între octombrie 2012 şi octombrie 2013, în perioada când Dragomir voia să se lanseze în afaceri şi a părăsit SRI.

Fostul ofiţer SRI a fost acuzat şi de spălare de bani întrucât ar fi transferat banii primiţi de la Rami Ghaziri din contul soacrei sale în alte conturi, ale lui, soţiei şi fiului. Fostul ofiţer a mai acuzat şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii şi uz de fals întrucât, împreună cu soţia lui, ar fi determinat falsificarea unui contract de împrumut şi a unei chitanţe de restituire a banilor, pe care ulterior le-a prezentat la DNA, susţinând că banii primiţi de la omul lui Rami Ghaziri ar fi reprezentat un împrumut pe care l-a restituit.

foto: sri.ro

spot_img

Articole recente

Cum s-a redus, la apel, de 4 ori cuantumul daunelor morale acordate unui funcționar al CJ Ialomița, achitat într-un dosar DNA

În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunțau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale...

Mai multe articole din aceeași categorie