Judecătorii resping acțiunea lui Cătălin Dancu de anulare a deciziei de revocare din funcția de consul al României la New York

Exclusivitate

Curtea de Apel București  a respins vineri, 4 decembrie, acțiunea  depusă de Cătălin Dancu de suspendare a executării H.G. nr. 827/28.11.2019 formulată în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

  • Solutia pe scurt: Hotărâre/4.12.2020/Respinge excepţiile. Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti.Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi,4.12.2020.
    Document: Hotărâre    04.12.2020
Revocat de Ludovic Orban și Bogdan Aurescu

Avocat de profesie, Cătălin Dancu a fost revocat din funcţia de consul al României la New York la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut.  După revocare, el a dat în judecată Guvernul și Ministerul de Externe ( și pe premierul Ludovic Orban și ministrul Bogdan Aurescu) cerînd Curții de Apel București suspendarea executării actului administrativ Hot. nr. 827/28.11.2019. Procesul s-a  judecat la Secția a IX-a Contencios Administrativ și Fiscal, iar completul a fost prezidat de judecătoarea Carpen Raluca Ioana.

La momentul revocării, premierul Ludovic Orban a declarat despre Cătălin Dancu că „este un personaj foarte pitoresc“ și că Executivul său trimite la post “diplomaţi de carieră, care să reprezinte cu adevărat interesele României, şi nu clienţi politici ai guvernului“. Cătălin Dancu, care avea o relaţie strânsă cu Liviu Dragnea, a fost trimis consul general în SUA de către premierul Sorin Grindeanu.

Avocat al mai multor VIP-uri

Potrivit relatărilor din presă, Cătălin Dancu a fost avocat al mai multor politicieni şi oameni de afaceri controversaţi: Dinu Patriciu, Cătălin Harnagea, Sorin Roşca Stănescu, Radu Moraru, Gigi Becali, Dumitru Sechelariu, Alexander Adamescu, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Publicația Cetateanul.net amintește că, în 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a absolvit de toate acuzațiile aduse de CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității) care susținea că avocatul Dancu (Curcă) Cătălin Radu ar fi fost recrutat în 17 februarie 1986, în calitate de informator, de către ofițerii de Contraspionaj din cadrul UM 0406 Constanţa.

foto: newyork.mae.ro

spot_img

Articole recente

Au început înscrierile la examenul de definitivare în funcție a consilierilor de probațiune debutanți, sesiunea iunie – august 2025

Direcția Națională de Probațiune organizează examenul de definitivare în funcție a consilierilor de probațiune debutanți, sesiunea iunie – august...

Mai multe articole din aceeași categorie