Justnews.ro

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au hotărât marți, 8 septembrie, să respingă recursul în casație depus de Fieraru Ștefan, fost judecător la Curtea de Apel Ploiești, apoi avocat în cadrul Baroului Prahova.

  • Detalii soluţie: Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie declarat de recurentul-inculpat Fieraru Ştefan împotriva deciziei penale nr. 198/A din 4 iunie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, în dosarul nr. 977/42/2015. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 500 lei, se plăteşte din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08 septembrie 2020.

Fostul judecător a depus o cerere de recurs în casație în noiembrie anul trecut, care a fost admisă de magistrații instanței supreme în ianuarie 2020. În 30 iunie anul acesta, judecătorii ICCJ au respins, ca nefondată, cererea de suspendare a executării sentinței penale date în 4 iunie 2019. Atunci, Fieraru Ștefan a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, pentru trafic de influență. Decizia definitivă a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce inițial, Curtea de Apel Ploiesti îl achitase pe fostul magistrat.

Fieraru Ștefan a fost găsit vinovat pentru că, în cursul anului 2008, în calitatea sa de judecător la Curtea de Apel Ploiești, a pretins și primit de la o persoană (denunțător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcție și manopera unor lucrări efectuate la două imobile deținute de magistrat și familia acestuia în municipiul Ploiești, precum și contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploiești, toate în valoare de 231.443 lei ( aproximativ 83.000 euro).

Potrivit unui comunicat al DNA, în schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denunțătorului că își va exercita influența pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre soluționare o cauză penală în care denunțătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluții favorabile acestuia din urmă.

Alte articole