Judecătorii au stabilit că poate începe procesul penal al fostului patron de la Dinamo, Ionuț Negoiță, acuzat de evaziune fiscală

Exclusivitate

Tribunalul București a stabilit, în data de 2 noiembrie, că poate începe procesul penal al fostului patron de la Dinamo București, Ionuț Negoiță:

Soluția pe scurt:  …Constată competenţa instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii David Alexandru Costin, Gheţu Octavian, Petrescu Ancuţa, Negoiţă Ionuţ, Chiţu Fabiola Adela, Manolache Iulia Luminiţa, Arhire Alina Mariana, S.C. Ideal Rezidential S.R.L., S.C. Confort City Rezidential S.R.L., S.C. Confort Business Solutions S.R.L. şi S.C. Rin Grand Estate S.R.L. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 02.11.2020.

Inculpații, care au fost trimiși în judecată prin rechizitoriul nr. 54/P/2016 emis la data de 30.08.2019 de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au contestat decizia instanței. Dosarul a fost instrumentat de Neculai Cârlescu, procuror șef al Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Pe lângă cele 7 persoane fizice, în acest dosar au fost trimise în judecată și 4 societăți comerciale: S.C. Ideal Rezidential S.R.L., S.C. Confort City Rezidential S.R.L., S.C. Confort Business Solutions S.R.L. şi S.C. Rin Grand Estate S.R.L.

Publicația Newsonline.ro a scris că acest dosar penal al fostului acționar majoritar al clubului de fotbal  Dinamo București vizează activitatea lui din domeniul imobiliarelor. Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București în sarcina lui Negoiță și a celorlați inculpați se ridică la câteva milioane de euro și ar avea legătură cu TVA-ul care se calculează în construcții.

Potrivit Legii nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, infracțiunile de evaziune fiscală se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 8 ani, iar în cazul în care s-a produs un prejudiciu mai mare de 500.000 euro, în echivalentul monedei naționale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege și limita maximă a acesteia se majorează cu 3 ani.

foto: agerpres.ro

spot_img

Articole recente

Ce fost ministru al Justiției și judecător CCR se bate în instanță cu autoritățile pentru bani reținuți nelegal din pensie cu titlu de CASS

La data de 29.12.2022, Pivniceru Mona Maria, în calitate de reclamantă,  s-a adresat unui complet de la Secţia a...

Mai multe articole din aceeași categorie