Justnews.ro

Oana Cuzino și fostul său soț, omul de afaceri Yoav Shtern, decedat în aprilie, au deschis, în urmă cu aproape 3 ani, un proces împotriva Primăriei Municipiului București, pretinzând despăgubiri de peste 2,2 milioane de euro, pentru că nu au putut exploata un teren situat în centrul Capitalei.

Curtea de Apel București a decis în februarie să desființeze sentința instanței de fond – Tribunalul București – prin care cererea celor doi foști soți a fost respinsă ca nefondată.

Potrivit publicației Cancan.ro, cei doi foști soți au susținut atunci în fața instanței că s-au aflat în imposibilitatea de a folosi terenul, de circa 2.400 de metri pătrați, întrucât, prin Planul Urbanistic General ( PUG) al Municipiului București, acesta a fost încadrat la “Parcuri, grădini, scuaruri și fâșii plantate publice”. La calcularea prejudiciului, cei doi reclamanți au luat în calcul lipsa de folosință din ultimii trei ani, prin raportare la un venit mediu lunar de 61.417 euro pe care l-ar fi putut obține din exploatarea terenului. Când au respins cererea ca nefondată, judecătorii de la Tribunalul București și-au motivat soluția prin aceea că achiziția terenului prin contractul de vânzare-cumpărare s-a realizat ulterior adoptării PUG-ului prin HCGMB nr. 269/2000 (respectiv în anul 2006), așa că schimbarea destinației terenului în spațiu verde nu s-a făcut ulterior dobândirii de către aceștia a dreptului de proprietate, ci anterior acelui moment. Prin urmare, în opinia instanței, cei doi și-au asumat achiziția unui imobil supus unor condiționări extrem de restrictive (spațiu verde).

La termenul din 17 iunie 2022, instanța de judecată a decis să amâne procesul:

  • Solutia pe scurt: Faţă de lipsa raportului de expertiză, amână cauza şi acordă termen la data de 21.10.2022, ora 10:00.
    Document: Încheiere de şedinţă    17.06.2022

Pe parcursul derulării procesului, fostul soț multimilionar al Oanei Cuzino a murit în spital, amintește publicația Gandul. În aprilie anul acesta, Yoav Shtern fusese internat în stare gravă, după ce a suferit un accident casnic, care s-a produs în timp ce omul de afaceri mergea cu spatele, în curtea imobilului unde locuiește. La un moment dat, el a căzut într-un spațiu adânc de aproximativ un metru, lângă o scară situată lângă imobil.

foto: facebook.com

Alte articole