Judecătoria Vaslui va primi un teren de 400 mp pentru depozitare și spații de parcare

Exclusivitate

Executivul PSD-PNL a adoptat, recent, un proiect de Hotărâre de Guvern privind declararea unui imobil ca bun de interes public național, înscrierea acestuia în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, precum și darea respectivului imobil în administrarea Tribunalului Vaslui. Este vorba de imobilul – teren, în suprafață de 398 mp, amplasat în zona adiacentă terenului aferent Judecătoriei Vaslui, care aparține domeniului public al Municipiului Vaslui.

Judecătoria Vaslui își desfășoară activitatea în imobilul situat în municipiul Vaslui, str. Ing. Badea Romeo Nr. 13, județul Vaslui. Imobilul Judecătoriei Vaslui, identificat cu nr. M.F. 59296, este înscris în C.F. nr. 74524 și CF. nr. 74524-CI, este compus din clădire cu regimul de înălțime subsol, parter și un etaj, suprafața construită 923 mp, suprafața desfășurată 1.904 mp, precum și teren cu suprafața de 1.682 mp. Prin raportare la cerințele privind asigurarea utilităților necesare funcționării unui sediu de instanță, Judecătoria Vaslui se confruntă cu o lipsă acută de spații pentru depozitare, pentru amplasare echipamente de răcire (chiller), post transformare, generator electric, precum și de spații pentru parcare. Aceste deficiențe vor fi remediate în contextul realizării obiectivului de investiții „Reparații capitale, consolidare, restaurare și extindere la sediul Judecătoriei Vaslui”, care va fi derulat în conformitate cu prevederile Memorandumului Guvernului României nr. 20/ 17233 din data de 10.12.2014 având tema „Programul Național de consolidare a infrastructurii instanțelor de judecată aflate în municipiile reședință de județ”, derulat prin Compania Națională de Investiții C.N.I. S.A.

Pentru asigurarea premiselor alocării fondurilor bugetare necesare pentru execuția obiectivului de investiții este necesar ca imobilul – teren să aparțină proprietății publice a statului. Imobilul care constituie obiectul prezentului act normativ nu face obiectul vreunei cereri de reconstituire a dreptului de proprietate privată sau de restituire, depuse în temeiul actelor normative cu caracter special sau privind fondul funciar, respectiv cele care reglementează regimul juridic al imobilelor preluate abuziv de statul român în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, nu este grevat de sarcini și nu face obiectul vreunui litigiu.

spot_img

Articole recente

Curtea de Apel București acceptă un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA, ce fusese respins de instanța de fond

În februarie anul acesta, procurori de la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției au înaintat Tribunalului Bucureşti acordul de recunoaştere...

Mai multe articole din aceeași categorie