Justnews.ro

Judecătoria Sectorului 1 a validat, joi, 15 octombrie, mandatul de primar al Sectorului 1 al Capitalei obţinut de candidatul USR-Plus-PNL, Clotilde Armand.
Soluția pe scurt: Admite sesizarea formulată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1, Sector 1 Bucureşti. Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Sectorului 1 Bucureşti, obţinut de doamna CLOTILDE-MARIE-BRIGITTE ARMAND, candidata Alianţei USR-PLUS. Dispune comunicarea prezentei încheieri de îndată Prefectului şi Secretarului General al Sectorului 1 Bucureşti, cel din urmă are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică, prin afişarea încheierii, la sediul Primăriei Sectorului 1, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 2 de zile de la aducerea la cunoştinţă publică, ce se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 Cod de procedură civilă, azi, data de 15.10.2020.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    15.10.2020
Ca urmare a acestei decizii, mandatele celor şase primari de sector au fost validate de către instanţe.  Potrivit datelor AEP, Clotilde Armand a câştigat scrutinul pentru funcția de primar cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi, iar candidatul PSD, Daniel Tudorache, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.
Daniel Tudorache a contestat acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), după ce anumite posturi de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1.

 

Alte articole