Judecători fără milă / Individul care amenința că atacă cu gaz sarin Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare

Exclusivitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat miercuri, 30 septembrie, sentința în procesul în care Popescu Constantin este judecat pentru infracţiuni la legea privind combaterea terorismului (Legea 535/2004). Judecătorii l-au condamnat astfel pe individul care amenința că atacă cu gaz sarin Gara de Nord și Aeroportul Otopeni la pedeapsa de 5 ani şi 8 luni închisoare, iar complementar, i-au interzis exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și h Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale. Instanța a stabilit această pedeapsă cumulând pedepsele cu închisoarea date în alte dosare penale. Popescu Constantin are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Ce a făcut ultima dată Popescu Constantin, alias Said ben Laden

Pe 29 ianuarie 2019, un bărbat a sunat la 112, s-a recomandat că este …Said ben Laden și a anunțat că, în zona Gării de Nord din Bucureşti şi a Aeroportului Henri Coandă, a amplasat două recipiente cu gaz sarin, care vor sări în aer.  Autoritățile au dat alarma, specialiștii au realizat controlul pirotehnic în cele două locuri, dar au constatat că amenințarea nu se confirmă. Între timp, autorul apelului telefonic a fost localizat cu ajutorul SRI în zona centrală a orașului Ploiești și a fost reținut a doua zi, pe 30 ianuarie 2019. El a fost imediat identificat ca fiind un brașovean, Popescu Constantin, ce avea domiciliul într-un sat din județul Bihor.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov au demarat cercetările și au descoperit că persoana în cauză a mai fost implicată în alte trei evenimente de acest tip, așa că au început urmărirea penală în cazul acesteia savârşirea  a altor 3 infracţiuni prevăzute de art. 38 alin.1 din Legea nr.535/2004, după cum menționează Libertatea :

  • La data de 18.04.2018, în jurul orei 17.50,  bărbatul a apelat S.N.U.A.U. 112, afirmând că se află în posesia unei cantităţi de material explozibil pe care intenţionează să-l detoneze în Piaţa Unirii din Bucureşti.
  • La data de 16 noiembrie 2018, ora 23.35, acesta a apelat S.N.U.A.U. 112, comunicând operatorului că în două ore un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni.
  • La data de 19 decembrie 2018 orele 19.59 şi 20.06, cel în cauză a apelat S.N.U.A.U. 112, transmițând că un avion al unei companii aeriene va sări în aer pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Pentru aceste fapte, Popescu Constantin fusese condamnat anterior de judecătorii de la Curtea de Apel Brașov la o pedeapsă principală de 1 an şi 2 luni închisoare.

spot_img

Articole recente

Instanța a suspendat procesul legat de rezilierea contractului încheiat cu firma siriană a lui Omar Hayssam pentru IPRS Băneasa

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută să suspende procesul legat de rezilierea contractului încheiat de Autoritatea pentru...

Mai multe articole din aceeași categorie