Judecătoarea pro-PSD Alina Ghica candidează pentru un post de inspector la Inspecția Judiciară

Exclusivitate

Judecătoarea Ghica Alina Nicoleta (foto dreapta), în prezent vicepreședinte cu delegație al Curții de Apel București, candidează pentru un post de inspector în cadrul Inspecției Judiciare-Direcția de Inspecție pentru judecători. Informația apare pe site-ul Baroului București, care a anunțat vineri, 13 noiembrie, că “în vederea analizării candidaturilor pentru funcția de inspector în cadrul Inspecției Judiciare-Direcția de Inspecție pentru judecători, Inspecția Judiciară, prin intermediul Baroului București, invită avocații să își exprime opinia cu privire la modul de cooperare dintre candidat și avocații din Baroul București, la conduita profesională și la comportamentul următorilor candidați: 

  1. Doamna judecător GHICA ALINA NICOLETA-termen de informare pâna la 20 noiembrie 2020
  2. Doamna judecător CARMEN COSMA -termen de informare până la 27 noiembrie 2020”
Cine este Alina Ghica

Judecătoare la Curtea de Apel București (CAB), Alina Ghica a fost desemnată de Secția pentru judecători a CSM în funcția de vicepreşedinte cu delegaţie al CAB în 22.02.2020. Mandatul ei a fost prelungit din nou din 25 august 2020, pentru nu mai mult de 6 luni, potrivit Hotărârii 972/9.07.2020.

Alina Ghica a fost membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și este considerată  una dintre cele mai apropiate prietene ale Oanei Schmidt Hăineală (foto stânga), fosta șefă a Corpului de Control de la Ministerul Justiției, când instituția era condusă de Tudorel Toader. Ea este socotită în prezent și o prietenă apropiată a Liei Savonea, actual membru CSM, președinte al acestei instituții în 2019. Fost președinte al Curții de Apel București, Lia Savonea trecea drept unul dintre oamenii de bază din justiție ai liderului PSD, Liviu Dragnea.

La sfârșitul anului trecut, Alina Ghica a candidat fără succes pentru un post de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Luju.ro a scris că ea nu a fost în stare să treacă de interviul susținut în fața Secției pentru judecători a Consiliului. Alina Ghica a luat la proba interviului 28,50 de puncte, în conditiile în care minimul necesar era de 35 de puncte.

Decizii controversate ale judecătorului Alina Ghica

 G4Media.ro a dezvăluit, în mai multe articole din trecut, cum s-ar fi încălcat regulile privind repartizarea proceselor și cum judecătoarea Alina Ghica a suspendat completurile de 5 judecători ale ICCJ din 2018. Tot G4Media.ro a dezvăluit și cum aceeași judecătoare a făcut parte din completul de judecată care a anulat o parte din corecțiile financiare impuse de OLAF în afacerea Tel Drum. Acelaşi complet i-a dat câștig de cauză fostului lider al PSD într-un alt dosar, cel în care Liviu Dragnea a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un CV mai vechi al judecătorului Alina Ghica poate fi vizualizat aici

 

foto: agepres.ro

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie