Interceptare explozivă în dosarul poliţistului care cerea mită 1,1 milioane de euro

Exclusivitate

Polițistul de la Parchetul General, arestat în dosarul în care a cerut o mită 1,1 milioane de euro, promitea *aranjarea* probelor

Fleancu Marius Aurelian, ofițerul de poliție judiciară arestat într-un dosar în care a cerut o mită 1,1 milioane de euro, promitea *aranjarea* unor  probe prin care va fi desfiinţată expertiza ce a evidențiat un prejudiciu de 3 milioane de euro în cazul patronului grupului de firme Ager, Bogdan Savin.

JustNews prezintă în exclusivitate fragmentul uneia dintre interceptările de bază  obținute de procurorii DNA care în urmă cu o săptămână l-au prins în flagrant pe poliţistul Aurelian Fleancu.

„…nu, cu siguranță se va ataca și subiectul cu expertiza, va fi demontată și ea și suplimentul, adică ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom, adică ori e faptă și există prejudiciu, ori nu e faptă și nu există nimic după ea. Adică nimic, de aici încolo nu mai există nimic, asta cade, aia cade, aia cade, asta trebuie să înțelegeți”, l-a liniștit poliţistul Fleancu pe Bogdan Savin devoalând practic modalitatea în care va încerca  compromiterea dosarului procurorilor de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PICCJ.

Fragmentul este elocvent privind acuzaţiile aduse lui Aurelian Fleancu – de luare de mită și trafic de influență – iar de el a ţinut seamă judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele poliţistului delegat la Parchetul de pe lângă instanţa supremă. Potrivit actelor din dosar, probele tehnice colectate de anchetatori constau în interceptări şi înregistrări ambientale, inclusiv a unor discuţii directe între Savin şi Fleancu. Mai precis, Bogdan Savin i se confesa „partenerului de afacere judiciară” explicându-i că, în dosarul în care este cercetat la Parchetul de pe lângă instanţa supremă, nu ar fi lăsat de procurori să contrazică datele privind expertiza din dosar, care ar fi stabilit un presupus prejudiciu de peste trei milioane de euro.

Avocatul a rămas fără cuvinte – spun procurorii

Potrivit unor surse judiciare apropiate de caz, avocatul lui Aurelian Fleancu ar fi invocat în apărarea clientului său argumente precum timpul scurt de studiere a dosarului sau faptul că anchetatorii au avut un timp mai îndelungat de analiză și asimilare a probelor din dosar decât instanţa sau apărarea. În altă ordine de idei, avocatul ar fi recunoscut în sala de judecată meritul investigatorilor care au lucrat la caz, admițînd că probele au fost strânse perfect legal.  Un alt argument al avocatului apărării, cel puţin şocant în opinia noastră, a fost acela că opinia publică nu ar putea fi scandalizată de fapta pentru care este cercetat de DNA clientul său pentru că oamenii sunt nevoiți să stea în case urmare a stării de urgență instituite.

Sumele cerute de polițist 

După cum se arăta în Referatul

cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, întocmit pe 02 mai 2020, de către Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie – Secția de combatere a corupției, cuantumul final al sumei pretinse de către Fleancu Marius Aurelian, polițist în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a fost stabilit după mai multe întâlniri, în felul următor:

  • la data de 10.02.2020 a fost pretinsă suma de „câteva sute de mii”;
  • la data de 12.02.2020 a fost pretinsă suma de 1.000.000 euro;
  • la data de 13.02.2020 a fost pretinsă suma de 800.000 euro;
  • la data de 14.02.2020 a fost pretinsă suma de 700.000 euro, reconfirmată în întâlnirea din data de 18.02.2020;
  • la data de 21.02.2020 a fost pretinsă suma de 600.000 euro, în cadrul acestei întîlniri explicând că din cei 700.000 euro pretinşi anterior, 100.000 euro i-a pretins pentru el fără cunoştinţa lui Fleancu Marius Aurelian. Suma de 600.000 euro a fost reconfirmată în cadrul întâlnirilor din datele de 27.02.2020 şi 07.03.2020;
  • la data de 09.03.2020 a fost pretinsă suma de 1.100.000 euro, reconfirmată în întâlnirile din datele de 10.03.2020 şi 11.03.2020.

 

spot_img

Articole recente

Tribunalul Dolj, așteptat să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului unei judecătoare de la Gorj, care, băut fiind, a omorât cu mașina...

Tribunalul Dolj este așteptat vineri, 29 septembrie 2023, să decidă asupra cererii de liberare condiționată a fiului judecătoarei Elena...

Mai multe articole din aceeași categorie