Întâlnire între conducerile UNBR și ANAF / Pe agendă, înrolarea în sistemul e-factura și accesul avocaților la portalul PatrimVen

Exclusivitate

Marți, 6 februarie 2024, la sediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a avut loc o întâlnire între reprezentanții acestei instituții și cei ai Uniunii Naționale a Barourilor din România. După cum informează un comunicat al UNBR, s-a discutat, printre altele, despre regimul juridic al împuternicirii avocațiale în baza căreia avocații reprezintă contribuabilii în raporturile cu organele fiscale, întocmită și comunicată sub forma înscrisului electronic, regimul juridic al documentelor justificative în materia onorariilor cuvenite avocaților pentru activitatea de asistență juridică în materie penală/ajutor public judiciar, precum și despre înrolarea în sistemul e-factura și, respectiv, accesul avocaților la datele disponibile cu privire la patrimoniul și veniturile cetățenilor (Serviciul PatrimVen).

Serviciul PatrimVen este destinat să ofere instituţiilor publice acces la datele disponibile cu privire la patrimoniul şi veniturile cetaţenilor. PatrimVen este un depozit de informații și documente, în formă dematerializată, în care sunt colectate și agregate date obținute de la autoritățile/instituțiile publice și de interes public, din administrația publică centrală și locală ori de la contribuabili/plătitori, în condițiile legii, care sunt furnizate autorităţiilor publice, instituţiilor publice şi de interes public din administraţia publică centrală şi locală. Sistemul PatrimVen poate fi utilizat de către autorităţile publice, instituţiile publice şi de interes public din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv în cazul furnizării de date de către acestea, în baza protocoalelor de schimb de informaţii încheiate cu MF, respectiv ANAF, după caz.

Participanții la întâlnire au convenit identificarea și aplicarea cu celeritate a unor soluții menite să răspundă prevederilor legale și specificului profesiei de avocat. Din delegația Uniunii Naționale a Barourilor din România condusă de Traian C. Briciu, președintele UNBR, au mai făcut parte vicepreședinții UNBR Daniel Fenechiu și Sergiu I. Stănilă.

 

spot_img

Articole recente

Judecătorii îi fac, în final, dreptate unui șofer prins că a condus în timp ce poliția îi prelungise suspendarea permisului, deși omul a vrut...

La data de 11 noiembrie 2019, conducătorul auto XXX a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 580...

Mai multe articole din aceeași categorie