Instituțiile interesate pot obține gratis de la ANABI un imobil în București, confiscat de la un traficant de heroină

Exclusivitate

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a postat pe pagina sa de internet un nou anunț legat de un imobil confiscat în cadrul procesului penal, ce poate fi reutilizat public sau social. Este vorba de un imobil compus din construcție (suprafață construită 151,36 mp) și teren 210 mp, situate în București, Intr. Baba Novac 15, Sect. 3. Imobilul este evaluat la suma de 976.600 lei (aproximativ 200.000 de euro), iar dreptul de proprietate asupra bunului imobil este intabulat pe numele Statului Român.  Potrivit informațiilor din extrasul de carte funciară, imobilul nu este grevat de sarcini.

Conform legii 216/2016 privind stabilirea destinaţiei unor bunuri imobile confiscate reglementează mecanismul de reutilizare a bunurilor imobile în interes public, bunurile imobile intrate, prin confiscare, în cadrul procesului penal, în proprietatea privată a statului pot fi transmise cu titlu gratuit în domeniul public al statului şi în administrarea autorităţilor administraţiei publice centrale, altor instituţii publice de interes naţional, după caz, sau regiilor autonome de interes naţional, denumite în continuare entităţi beneficiare, prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, la propunerea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Confiscat de la un traficant de droguri

Imobilul a intrat în proprietatea Statului Român, prin sentința penală nr. 1024/13.11.2009, pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 44797/3/2008, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 1020/16.03.2011 a Înaltei Curții de Casație și Justiție.

Proprietarul imobilului a fost implicat într-un dosar penal legat de trafic de droguri de mare risc, fiind condamnat la o pedeapsă de 15 ani de închisoare.  Acesta a pus bazele, alături de alte persoane, unei rețele de distribuție de importante cantități de droguri de mare risc ( heroină) pe raza municipiului București. A fost prins în timp ce încerca să vândă unui agent sub acoperire cantitatea de un kilogram de heroină contra sumei de 20.000 euro (în martie 2007).  Judecătorii au constatat la proces că veniturile obținute legal de traficant nu justificau  achiziția unui autoturism de lux Grand Cherokee și a imobilului pentru care a plătit suma de 90 000 euro, astfel încât acestea au fost confiscate.

foto: google.com/maps

spot_img

Articole recente

De ce a fost condamnat, în primă instanță, un ilfovean, ce era recomandat de unii drept „un dentist ieftin, care lucrează bine”

În decembrie 2022, o femeie a aflat că în comuna ilfoveană Gruiu, sat Lipia, există "un dentist ieftin, care lucrează...

Mai multe articole din aceeași categorie