Justnews.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi recursul în casație depus de inculpatul Nica Ionel Daniel împotriva deciziei penale nr. 3/23 ianuarie 2020 pronunţată de Curtea Militară de Apel Bucureşti. La începutul anului 2020, plutonierul adj. Nica Ionel Daniel a fost condamnat de judecătorii militari la o pedeapsă principală de 4 ani închisoare, aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin.1,2 și 3 din Codul penal, precum și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor  prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) și i) C. pen., respectiv a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a conduce pe drumurile publice vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere,  pe o durată de 4 ani.

El a fost găsit vinovat de producerea unui grav accident rutier în data de 25 ianuarie 2017 între localitatea Ștefan cel Mare din județul Constanța și municipiul Constanța. Potrivit anchetatorilor, accidentul, soldat cu decesul a două persoane, a avut loc din culpa exclusivă a șoferului, plutonierul adj. Nica Ionel Daniel.

Aflat la volanul unei Dacii Logan, el s-a angajat în depășirea unui ansamblu de vehicule, format din cap tractor marca Iveco și o semiremorcă, deși din fața sa, pe contrasens, se apropia autoturismul marca Renault Laguna, în care se aflau cele două victime. În accident a mai fost rănit comandantul Bazei aeriene 86 Fetești ”Gheorghe Mociorniță”, generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu.  Cei doi militari se deplasau de la Fetești spre Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

foto:sansanews.ro

Alte articole