Justnews.ro

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni, 6 septembrie, apelul fostului consilier guvernamental din perioada guvernării Tăriceanu, Nela Ignatenko (Păvăloiu), condamnat în dosarul Ferma Băneasa.

  • Detalii soluţie: Minuta d.p. nr. 264 Respinge, ca inadmisibil, apelul formulat de contestatoarea Ignatenko (Păvăloiu) Nela împotriva deciziei nr. 186/A din data de 6 iulie 2021, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr. 1220/1/2021. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă apelanta contestatoare la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 6 septembrie 2021.

Nela Ignatenko (Păvăloiu) a fost condamnată la 5 ani de închisoare în decembrie 2020 în dosarul Ferma Băneasa, unde au fost condamnați și prințul Paul al României și Remus Truică, fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase. Procurorii DNA au dovedit în fața judecătorilor că Nela Ignatenko „i-a promis prințului Paul că, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea pădurii Snagov, îi poate determina să acționeze conform intereselor acestuia”. În schimb, ea urma să primească 30% din contravaloarea bunurilor retrocedate, estimate la peste 145 de milioane de euro. Ea a părăsit România înainte de pronunţarea deciziei definitive în acest dosar și figurează în prezent pe lista Persoanelor urmărite, întocmită de Poliția Română.

Potrivit Stirilor ProTV, Nela Ignatenko (Păvăloiu) ar fi fost localizată în Belgia, lângă Bruxelles, unde, susţine avocatul ei, este rezidentă din 2010. Acolo a şi primit vestea condamnării.

  • Ciprian Nastasiu, avocatul Nelei Ignatenko: „Este optimistă, motiv pentru care s-a şi prezentat de bună voie la autorităţile belgiene. A anunţat autorităţile după ce decizia a rămas definitivă. S-a pus la dispoziţia autorităţilor.”

foto: politiaromana.ro

Alte articole