Un fost procuror de la Parchetul General rămâne în închisoare

Exclusivitate

Instanța supremă respinge contestația împotriva executării pedepsei de 4 ani de închisoare pentru luare de mită, depusă de un fost procuror de la Parchetul General

Cătălin Nicolae Ceort, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a depus  pe 3 martie 2020 o contestație la instanța supremă împotriva executării pedepsei de 4 ani de închisoare pentru luare de mită. Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins joi contestația:

  • Detalii soluţie: Respinge contestaţia formulată de condamnatul Ceort Cătălin Nicolae împotriva executării sentinţei penale nr. 314 din 22 mai 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, în dosarul nr. 1199/1/2017, definitivă prin decizia penală nr. 209 din 7 octombrie 2019 a Completului de 5 Judecători al instanţei supreme, pronunţată în dosarul nr. 1734/1/2018. Obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul Ceort Cătălin Nicolae, în sumă de 80 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07 mai 2020.

Cătălin Nicolae Ceort, la data faptei procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost condamnat definitiv pe 7 octombrie 2019 de judecătorii Instanţei Supreme pentru luare de mită, el fiind acuzat că a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul adoptării unei soluţii favorabile.  Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul depus de Cătălin Ceort, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond în mai 2018. Pe data de 6 noiembrie 2019, preşedintele Klaus Johannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Cătălin Nicolae Ceort – ca urmare a condamnării definitive.

În acelaşi dosar, Victor Ignat, la data faptei avocat din Bucureşti, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită, el fiind obligat la muncă în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

Potrivit DNA, în decembrie 2016, în mod indirect, prin intermediul lui Ignat, Cătălin Ceort a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar penal aflat în instrumentarea procurorului. Banii au fost pretinşi de Ceort în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluţii favorabile faţă de martorul respectiv. DNA menţionează că, în 27 decembrie 2016, în scopul arătat, Victor Ignat a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

spot_img

Articole recente

Dealerii Ferrari și Aston Martin nu au convins judecătorii de la fond să anuleze HG 906/2022 privind exproprierile pentru metroul de Otopeni

Disputa dealerilor Ferrari și Aston Martin cu Statul Român, prin Ministerul Transporturilor, legată de anularea HG 906/2022 privind exproprierile pentru metroul spre Otopeni, a fost...

Mai multe articole din aceeași categorie