Justnews.ro

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis, miercuri, să respingă acțiunea disciplinară formulată la adresa judecătoarei Cristina Dumitriu, din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ.

Inspecția Judiciară, condusă de Lucian Netejoru,  a demarat acțiunea disciplinară pe numele judecătoarei Cristina Dumitriu pentru presupusa săvârșire a abaterii prevăzute la art. 99 lit. r) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor și anume „neredactarea hotararilor judecătorești sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.

Decizia de astăzi a Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătoarea Cristina Dumitriu s-a făcut remarcată în octombrie 2017, întrucât a semnat memoriul Forumului Judecătorilor din Romania împotriva adoptării Legilor Justiției de către Parlamentul dominat, la acea vreme, de reprezentanții Partidului Social-Democrat.

Alte articole