Justnews.ro

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit ca, în intervalul 11 ianuarie – 26 februarie 2021, să aibă loc adunările generale ale parchetelor, în vederea dezbaterii şi aprobării rapoartelor de bilanţ aferente anului 2020. Hotărârea ce are numărul 1228 a fost luată, cu unanimitatea voturilor valabil exprimate,  în cadrul ședinței din 17 decembrie 2020. Secția pentru procurori a CSM a recomandat recomandarea utilizării videoconferinţei pentru desfăşurarea adunărilor generale la acele unităţi de parchet cu număr mare de procurori, cu respectarea normelor sanitare în vigoare pentru combaterea SARS – COV2.

În aceeași ședință, s-a mai stabilit ca structura recomandată pentru rapoartele de bilanţ ale parchetelor să fie corespunzătoare structurii Raportului anual privind starea justiţiei, cu modificările adoptate în şedinţa Plenului din 15 decembrie 2020. Secţia pentru procurori a mai apreciat ca fiind util ca în cuprinsul rapoartelor de bilanţ ale parchetelor să se prezinte un set comun de indicatori de performanţă, astfel încât datele furnizate să poată fi evaluate în mod unitar, fiind necesar, in acest sens, a fi urmărită structura, într-o formă simplificată, a Raportului privind starea justiţiei.

Secţia pentru procurori a mai hotărât comunicarea structurii recomandate a raportului de bilanţ către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii de către această instituţie a datei la care se va întruni Adunarea Generală în scopul aprobării propriului raport anual de activitate.

Potrivit Legii 304/2004, adunările generale ale procurorilor de la parchetele de pe lângă instanțele judecătorești, precum și adunarea generală a procurorilor de la PÎCCJ, dezbat activitatea anuală desfășurată de aceste parchete.

Alte articole