În timp ce Ministerul Justiției anunță că a cheltuit 35 de milioane de lei pe materiale sanitare, Tribunalul București cumpără măști din fonduri proprii

Exclusivitate

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunța în urmă cu câteva zile că instituția pe care o conduce a cheltuit 35 milioane de lei pe materiale sanitare în vederea combaterii pandemiei de Covid-19, materiale distribuite instanțelor și parchetelor din întreaga țară.

Pe 10 august 2020, Tribunalul București deschidea ofertele pentru achiziția de măști sanitare simple. Instituția a decis să încheie un acord cadru de 15 luni pentru livrarea de măști personalului instanței. Potrivit cerințelor din caietul de sarcini, cantitatea minimă de măști ce vor fi achiziționate cu puțin peste jumătate de milion de lei este de 438.300 de măști. Asta înseamnă un preț de 1,34 de lei pe bucată. „Se va încheia un acord-cadru pe 15 luni. Cantitatea minimă a acordului-cadru este de 29.220 măști, iar cantitatea maximă a acordului cadru este de 438. 300 măști. Cantitatea minimă a contractului subsecvent este de 29.220 buc. măști protecție și cantitatea maximă a contractului subsecvent este de 175. 320 buc. măști de protecție. Valoarea estimată minimă a acordului-cadru este de 39.272 lei fără TVA, iar valoarea estimată maximă a acordului cadru este de 589.075 de lei fără TVA”, se arată în anunțul de intenție postat de Tribunalul București pe portalul guvernamental al achizițiilor publice.

Pe 19 octombrie, Tribunalul București a atribuit contractul asocierii de firme SIAT Consulting Center, Best Achiziții și Hallunda Foods. Un prim lot a fost adjudecat, prețul fiind între 153.000 și 188.000 de lei.

Achizițiile Ministerului

În acest timp, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunța într-o conferință de presă că „în ceea ce priveşte situaţia creată de pandemie în instanţe şi parchete, noi am fost în contact cu curţile de apel şi cu Ministerul Public. Pot să vă spun că nu există o situaţie centralizată la fiecare curte de apel. Sunt în legătură permanentă cu preşedinta CSM. Deocamdată, ce pot să vă spun, pe baza datelor primite, este că în instanţe avem un număr de 546 de cazuri de infectare, dintre care 5 cazuri la ATI şi sunt înregistrate 3 decese. La Bacău, Timişoara şi Iaşi”.

De la debutul pandemiei, Ministerul Justiţiei a alocat fonduri și materiale necesare pentru protecţia instanţelor şi parchetelor, efortul financiar fiind de aproape 35 de milioane de lei, mai spunea Cătălin Predoiu săptămâna trecută.

foto: just.ro

spot_img

Articole recente

De ce i-au dat dreptate judecătorii avocatului Viorel Mocanu, reprezentantul PSD la BEC și fost agent guvernamental la CEDO, în litigiul acestuia cu ANI

Avocat, apropiat de PSD Viorel Mocanu este un avocat foarte apropiat de Partidul Social-Democrat și de reprezentanții săi. În 2018,...

Mai multe articole din aceeași categorie