Justnews.ro

Ministerul Apărării Naționale a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea normativelor de cheltuieli și a devizului estimativ aferente organizării și desfășurării în România a Seminarului anual al Asociației Internaționale a Justiției Militare (I.A.M.J.), în perioada 11-14 iulie 2022, la București și Sinaia.

Finanţarea cheltuielilor aferente organizării evenimentului, în valoare de 87.720 lei, se va suporta de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale. La evenimentul organizat de Secţia Parchetelor Militare (S.P.M.) din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vor fi 67 de participanţi, din care un număr de 45 de invitați din străinătate.

Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înscris în Reţeaua Procurorilor Militari-NMP la data de 19.12.2017, iar, începând cu aceeaşi dată, Secţia Parchetelor Militare a fost primită și în Asociaţia Internaţională a Procurorilor.

În anul 2019, cu ocazia Seminarului anual al Asociaţiei Internaţionale a Justiţiei Militare (I.A.M.J.), desfăşurat la Atena, în urma discuţiilor cu procurorul militar şef al S.P.M., conducerea asociaţiei a hotărât ca în anul 2020 seminarul să fie organizat de S.P.M., la Bucureşti. Ca urmare a situaţiei pandemice, nu a fost posibilă organizarea seminarului în ultimii doi ani.

Prin adresa oficială emisă de preşedintele I.A.M.J., magistratul Paulo Adib Casseb, conducerea S.P.M. a fost informată că Seminarul anual al asociaţiei urmează a fi găzduit de S.P.M., în intervalul 11-14 iulie 2022, la Bucureşti şi Sinaia. În urma discuţiilor purtate cu preşedinţia I.A.M.J. s-a stabilit că temele ce urmează a fi dezbătute în timpul seminarului sunt: „Provocările pentru parchetele militare din România, în contextul crizelor militare şi umanitare”; Provocările Parchetului Militar din Ucraina în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva statului ucrainean”; „Cooperarea internaţională în materie penală (apartenenţa la Joint Investigation Team), în contextul agresiunii militare din partea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei-stat suveran şi independent”; „Consideraţii privind crimele împotriva umanităţii, infracţiunea de genocid şi crimele de război”; „Provocările logistice cu privire la soluţionarea cauzelor penale care au ca obiect de cercetare crimele împotriva umanităţii săvârşite în Ucraina, în contextul invaziei militare din partea Federaţiei Ruse”.

Alte articole